Mana Kau Pergi 3 Harini, Dah Lah Hil4ngkan Diri , Kau bawak balik Dengan Nota ‘Hut4ng’ Pulak Dah

Mana Kau Pergi 3 Harini, Dah Lah Hil4ngkan Diri , Kau bawak balik Dengan Nota ‘Hut4ng’ Pulak Dah

Seperti yang berlaku di Thailand, seekor kucing berwarna kelabu hitam yang hilang telah kembali kepada pemiliknya tiga hari kemudian dengan satu kejutan tentang satu catatan semasa hilang.

Kucing sememangnya haiwan peliharaan yang mempunyai pelbagai karenah yang juga boleh menghiburkan hati manusia. Pun begitu, ada juga gelagatnya yang akan membuatkan tuannya menjadi susah.

Kucing itu kelihatan malu dan berasa lega kerana bertemu kembali tuannya. Namun, setelah diperiksa dengan lebih dekat, kucing itu nampaknya kembali dengan membawa satu catatan yang tergantung pada lehernya.

Kemunculan kucing peliharaan yang hilang itu dikongsi oleh pemiliknya di dalam Facebook pada 27 Oktober 2020 dan berkapsyen “hilang selama tiga hari dan kembali dengan hutang. #catslaves”

Pada kiriman Facebook tersebut, rata-rata warganet memuji pemilik kedai ikan tenggiri tersebut kerana menjaga kucing itu dan mempunyai rasa simpati.

Catatan di atas kadbod itu tertulis “Kucing anda terus memerhatikan ikan tenggiri di gerai saya, jadi saya memberinya tiga ekor. Aunty May di lorong no.2″

Sumber: imuslimnetwrok.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!