M4.yat r3.ntung sah milik ibu, anak Berharap p3laku dapat hvkuman yang s3timpal

Hari Ibu bertukar menjadi khabar dvka buat sebuah keluarga ini apabila polis mengesahkan m4.yat ren.tvng yang ditemukan di Kampung Padang Air, Kuala Nerus di Kuala Terengganu pada 17 April lalu adalah ibu mereka.

Menurut laporan BH Online, m4.yat m4ngsa Che Janiah Jaafar yang berusia 55 tahun itu dikenal pasti berdasarkan hasil keputusan uj1an asid de0ksir1.bonukleik (DNA).

Anak sulung m4ngsa iaitu Wan Mahisyamri W Abd Manan r3da dengan kejadian tersebut dan bersyvkur apabila penantian dia bersama enam adik-beradiknya selama lebih dua minggu akhirnya terjawab.

“Nalvri kami memang kuat mengatakan itu m4.yat ibu apabila membuat pengec4man dan ketika itu, kami sudah r3da dengan apa yang berlaku namun perlu menunggu keputusan DNA kerana ia membab1tkan b…h

“Kami harap pel4ku yang bertanggungjawab dikenakan hvkuman set1mpal. Kami akan menvntut jnazah ibu esok dan jnazah dijangka dikebvmikan selepas solat Zohor di Felda Bukit Bading, Ajil, Hulu Terengganu,” katanya.

Malah, Wan Mahisyamri berharap orang ramai tidak membuat sebarang spekvlasi mengenai kejad1an menimpa arw4h ibunya itu sebaliknya hanya menunggu sias4tan pihak polis.

Sementara itu, seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Mawar Berbisa yang dipercayai men4ntu Allahy4rham turut memuat naik sebuah p0sting mengesahkan m4.yat tersebut adalah ibunya.

“M4.yat dib…..h & dib4kar dengan kej4mnya adalah ibu kami…”

Berikutan uj1an menimpa mereka sekeluarga itu, Mawar mem0hon d0a orang ramai agar mend0akan kesejahteraan arw4h ibunya.

“Allahu akbar..! Syah1d buatmu ibu. Walaupun per1t untuk kami terima, tapi kami r3da dengan ketentuan Allah. Saya m0hon sahabat sahabat semua sedekahkan d0a dan al-Fatihah buat ibu kami,” tulisnya.

Terdahulu, m4ngsa keluar rumah pada 16 April lalu dan tidak pulang ke rumah sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis mengenai kehiIangannya pada 18 April lalu.

Difahamkan, dua lelaki berusia 30-an dan 60-an sudah dit4han pihak polis pada 1 Mei lalu dan direm4n sehingga 12 Mei ini.

Sumber: BH Online (Zatul Iffah Zolkiply) , Facebook Mawar Berbisa & Ustaz Sulaiman Sulong, OMM, Awani

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!