“T0long, Anak Saya Dalam T0ng Samp4h..” – Ibu Kucing Mer4yu Sel4matkan Anaknya

“T0long, Anak Saya Dalam T0ng Samp4h..” – Ibu Kucing Mer4yu Sel4matkan Anaknya

Kucing merupakan antara h4iwan yang menjadi pelih4raan sesetengah individu di rumah. Sif4t manja dan tidak t4kut dengan manusia membuatkan h4iwan comel ini disenangi tinggal dalam persekitaran orang awam.

Menerusi satu perkongsian daripada laman Facebook H0PE iaitu satu org4nisasi bukankerajaan yang menyel4matkan h4iwan-ha1wan terbi4r telah memuat naik gambar-gambar piIv seekor ibu kucing dan anak-anaknya.

Namun, bukan semua kucing bernasib baik dijaga dan disayangi serta tinggal di tempat yang selesa. Ada sesetengah indiv1du bersik4p kej4m dengan membvang sahaja haiw4n tersebut apabila mulai tidak menyenangi kehadiran mereka di rumah.

Ibu kucing seperti ‘mer4yu’meminta t0long sel4matkan anaknya

Ibu kucing itu ditemvi oleh seorang pemuda semasa Tahun Baru Cin4 dan haiwan tersebut seakan meminta t0long menyel4matkan anak-anaknya yang berada dalam t0ng s4mpah.

Pemuda tersebut t4npa berleng4h telah m3nuang s4mpah-s4rap didalam t0ng tersebut keluar dan ternyata terdapat dua ekor anak kucing yang masih bert4li pus4t dalam nya.

Pemuda itu menyel0ngkar t0ng samp4h untuk mencari.

Ada dua ekor anak kucing baru l4hir

Tanpa berleng4h dia terus mendapatkan anak-anak kucing itu dan meraw4tnya serta menempatkan kucing tersebut di tempat yang lebih selesa.

Kucing-kucing tu dah selamat

Oleh hal yang demikian, perkongsian yang dibuat oleh lelaki tersebut telah mendapat maklum balas yang positif oleh warganet. Rata-rata daripada mereka mengucapkan terima kasih kepada pemuda itu dan berharap agar kebaikan yang ditunjukkan akan dib4las suatu hari nanti.

Semoga makin ramai ada kasih sayang terhadap h4iwan macam pemuda ini

Sumber: imuslimnetwork

Leave a Comment

error: Content is protected !!