Hari Ini Terjadi Ins1den Dimana Lelaki Tik@m Isteri sebelum G4ntung Diri, G4ra-g4ra Cembvru

Hari Ini Terjadi Ins1den Dimana Lelaki Tik@m Isteri sebelum G4ntung Diri, G4ra-g4ra Cembvru

Butterworth: Seorang lelaki mengg4ntvng diri selepas men1kam isterinya sehingga m4ti di sebuah rumah di Taman Kimsar, Perai, di sini, petang hari ini.

Insiden disedari anak lelaki pasangan suami isteri itu yang berusia 28 tahun apabila menjumpai may4t mereka sebelum menghubungi polis kira-kira 3 petang untuk tindakan selanjutnya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang Senior Asisten Komisioner Rahimi Ra’ais berkata, anak lelaki pasangan berkenaan yang tinggal berdekatan pulang ke kediaman terbabit dan terkejut melihat keadaan ibu bapanya yang sudah tid4k berny4wa.

“Polis kemudian ke lokasi untuk membuat pemeriksaan dan menemui may4t seorang wanita dalam keadaan berlumvran dar4h di katil manakala suaminya ditemui terg4ntung di dapur rumah teres berkenaan.

“Hasil pemeriksaan dalam bilik tidur itu menjumpai sebilah pisau yang dipercayai digunakan lelaki berusia 65 tahun untuk men1kam isterinya yang berusia 54 tahun sehingga wanita itu m4ut akibat k3ced3raan parah,” katanya di sini, hari ini.

Katanya, pemeriksaan ke atas may4t wanita menemui tiga kesan tik@man di leher, dada dan perut.

Dalam pada itu, Rahimi berkata, siasatan awal mendapati motif kejadian dipercayai berpunca daripada perselisihan faham akibat cemburu antara suami isteri berkenaan.

“M4yat kedua-dua mereka kemudian dibawa ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) untuk proses bedah siasat,” katanya.

K3s disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun K3seksa4n.

Sudah baca artikel ini?Mohon like, komen dan share sahabat semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:hmetro.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!