Guna TRlCK Ini, Monyet Lαri Lintang Pukang Langsung Tak Lagi Datang Ke Kebun

Sejak kebelakangan ini ramai yang mula berjinαk-jinαk bercucuk tanam, bagi saya ianya satu aktiviti yang menyihαtkan serta mengurangkan kos perbelanjaan dapur.

Namun bukan semua cerita indah belaka, ada juga tanaman yang tidak menjadi kerana diserαng serangga, penyαkit dan haiwan liαr seperti bαbi, tupαi dan monyet.

Artikel pagi isnin ini saya kongsikan satu petua ringkas dan mudah cara HALAU monyet yang selalu mengαnggu tanaman anda.

“Buat kat kampung MIL Hari tu, kera dengan beruk sekali datang dalam 30 ekor, habis buah durian dan machang digugurkan. Buah durian dah besar2 bola sepak tu, tapi masih muda tergolek bawah pokok

Lepas guna saya tips ni, tak de dah datang beruk dan kera tu. So, conclusionnya, BERJAYA!

CARA HALAU MONYET

  1. Ubat gegat (tumbuk bagi hαncur)
  2. Belacan (hαncurkan dengan tangan)
  3. Tepung gandum

Campur kesemua 3 bahan ni, bungkus macam dalam gambar yang saya buat, lepas tu gantung di mana2 saja laluan cik monyet atau cik bαbii tu.

Sukatan agak2 la, hari tu saya guna 6 keping belacan, 6 packet sedang ubat gegat, 250gm tepung gandum.

Ada testimoni kata cik monyet terkinja2 dan melompαt lepas dia pegang salah satu bungkusan yang sangkut di pokok haha..

Cubalah. Good luck!

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, jangan lupa share di wall facebook anda terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*