Dulu Kucing Ini Sakit Yang Tidak Puas Dengan Jari Tambahan Tetapi Hari Ini Dia Adalah Kucing Cantik Yang Kaya

Seekor anak kucing berusia 7 minggu telah dibawa ke ambang pendedahan berlebihan haiwan sekitar sebulan yang lalu. Dia ditemui sendirian, kekurangan zat makanan yang mengerikan, dan mengalami masalah bernafas. Anak muda berbelang mempunyai kes serius SARS.

Anak kucing itu tidak dapat disimpan di institusi kerana kekurangan sumber. Kucing polydactyl, bagaimanapun, telah menawan hati ramai sukarelawan yang bertekad untuk meletakkannya dengan penyokong hak haiwan yang mencintai kucing yang boleh membawanya ke luar.

Mereka membuat permintaan komuniti penyelamat dalam mesej yang mereka letakkan dalam talian. Chatons Orphelins Montréal, aktivis hak haiwan tempatan, menjawab tanpa berlengah-lengah.

“Anak kucing itu bertuah. Sukarelawan penjagaan anjing cuba mengatur nasibnya sebelum terlambat. Kami menyedari bahawa kami perlu membantu,” kata Celine Krom dari Chatons Orphelins Montréal.

Sue, salah seorang aktivis, memindahkan anak kucing itu kepada penyelamat dan membantu budak berbulu itu memulakan semula dengan batu tulis yang bersih.

“Dia sangat kecil, baik, hanya satu beg tulang, tetapi dia terselamat. Kami menamakan dia Murphy.”

Murphy mendapat rawatan perubatan yang diperlukan. Amandine, seorang sukarelawan, menawarkan bantuan dan membawa sementara bayi itu ke rumahnya yang selesa.

“Dia tidak lama kemudian menyesuaikan diri dengan persekitaran baharunya. Murphy mula berasa lebih baik, dan dia cepat mempamerkan sisi suka bermainnya. Dia suka berlari dan secara amnya berseronok, “jelas Celine.

Matanya mula cerah beberapa hari berikutnya, dan dia sekali lagi mempunyai penampilan seperti anak kucing.

Doktor haiwan mendapati bahawa anak kucing itu mungkin sebahagiannya pekak selepas banyak lawatan. Walau bagaimanapun, ini tidak menghalangnya daripada bertindak seperti anak kucing lain.

Murphy juga telah dipotong rambut selepas dirawat kerana kutu. Masa kanak-kanak yang sukar adalah pada masa lalu, dan bayi itu akhirnya dapat berehat dan menikmati hakikat bahawa dia disayangi dan dimanjakan.

“Sejak itu, berat badannya bertambah dan bertambah banyak.”

Paus minke yang mengagumkan itu pulih sepenuhnya semasa dijaga dalam keselesaan rumah pengasuhnya. Dia mengeong untuk memanggil keluarga angkatnya untuk berpelukan apabila dia tidak bermain atau meneroka.

Dia memuja semua orang yang dia temui, malah orang dan kucing lain. Dia seronok diperhatikan dan sentiasa bersedia untuk bermain.

Hanya dalam beberapa minggu, dia berubah menjadi kucing mewah dengan mata berkilauan dan tenaga yang tidak terkawal.

Jari tambahan hanya menambah pesonanya.

Baby Murphy kini berkembang dan berharap untuk masa depan yang lebih baik terima kasih kepada sukarelawan.

Hebatnya kaki mereka!

Leave a Comment

error: Content is protected !!