“Sebab Ini Hanya Pinjaman Allah” – Wanita Ini Tetap Bahagia Meskipun Dih1na Rumah Hampir Diroboh

“Sebab Ini Hanya Pinjaman Allah” – Wanita Ini Tetap Bahagia Meskipun Dih1na Rumah Hampir Diroboh

Itulah yang terjadi pada seorang ibu yang terkenal dengan content mencuit hati di aplikasi Tiktoknya.Walaupun hidup serba kekurangan, namun dirinya sentiasa bersyukur dan tabah meneruskan kehidupan serta membesarkan anak-anaknya.

Zaman sosial media ini, pelbagai pengisian dikongsikan yang boleh ditonton oleh umum. Dalam banyak-banyak yang dikongsikan itu, semestinya ada yang suka dan ada pula yang sejenis peny4kit s4kit hati melihat pengisian tersebut.

Bukan itu sahaja, malah dia juga sering menunjukkan pekerjaan hariannya di rumah tanpa sekalipun mengeluh.

Bagaimanapun, dirinya tidak pernah terguris dengan ucapan tersebut selain tetap bersyukur dengan nikmat diberi, Malah, dia jua mengakui dia hanyalah insan biasa yang tiak pernah lari dari berbuat kesilapan.

Jika dilihat dalam perkongsian oleh pemilik akaun Yoonachiee ini, jelas terpampang kehidupannya di rumah kayu atas air yang serba kekurangan sehingga menimbulkan kritikan dari orang awam yang seakan-akan menghina keadaan rumah wanita tersebut seperti hendak roboh.

Video: https://mymediamaya.com/wp-content/uploads/2022/06/Snapti

Malah, rumah mereka juga difahamkan sering sahaja terputus bekalan air menyebabkan dia perlu menyimpannya dalam kadar yang banyak.

Ia berpunca daripada persoalan yang dia dapat mengenai botol berisi air yang memenuhi kediamannya. Jelasnya, ia hanyalah simpanan untuk pelbagai kegunaan termasuklah mencuci pakaian serta mandi.

Video: https://mymediamaya.com/wp-content/uploads/2022/06/Snapti

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa tidak puas hati akan segelitir pihak yang gemar berfikiran negatif. Malah, mereka juga tetap memberikan sokongan selain berharap agar insan itu terus bahagia dalam kehidupannya.

Sumber: mymediamaya.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!