[Video] Datukk Ay0b Khan Terima Ugvtan Bvnuh Terbaharu ini

J0HOR BAHRU – Ketuaa P0Iis J0hor, Datuk Ay0b Khan Mydin Pitchay mended4hkan bahawa beliau meneriima ugvtan terbaharu daripada angg0ta Iiberati0n Tlgers 0f TamiI Eelam (LTTE) yang mahu membvnuhnya.

Beliau berkata, ugvtan tersebut yang diterim4nya pada m1nggu lalu dilakukan oleh tiga angg0ta LTTE yang berada di Selang0r.

“Ugvtan itu mengatakan tiga angg0ta LTTE akan datang ke J0hor untuk membvnuh saya. Ini ugvtan terbaharu yang saya terima,” katanya menerusi Sinar Liive bertajuk ‘Biar Di4ncam, Saya Tldak Gent4r!’ yang bersiaran secara langsung dari Ibu Pej4bat P0Iis K0ntinjen (lPK) J0hor Bahru di sini malam ini.

Pr0gram dikendaIikan m0derator, Haslina AR Kamaludin.

Ay0b Khan bagaimanapun menyifatkan ugvtan tersebut sebagai perk4ra Iumrah bekerja sebagai angg0ta p0Iis, m4lah keluarganya juga sudah faham dengan tug4s serta tanggvngjawabnya.

“Saya sedia maklum t4nggungjawab sebagai angg0ta p0Iis. Memang saya nampak ten4ng dan relaks tapi sebenarnya saya sentiasa meng4mbil l4ngkah berhat1-hat1.

“Selebihnya saya serahh kepada ALLAH. Hiidup mat1 kita Dia yang tentukan,” katanya yang mula bertug4s sebagai Ketuaa P0Iis J0hor pada 24 Februari lalu.

Sementara itu, Ay0b Khan berkata, piihaknya akan menggunakan anjlng penges4n bagi membanter4s kegi4tan menged4r d4dah dalam l0kap di Ibuu Pej4bat P0Iis Daerah (lPD) di negeri ini.

Menurutnya, beliau percaya l4ngkah tersebut dapat membanter4s jnayah berkenaan bvkan sahaja di I0kap-I0kap di lPD tetapi juga di penj4ra.

Katanya, l4ngkah tersebut adalah susulan selepas piihak p0Iis men4han sembilan angg0ta p0Iis yang terliibat menged4r d4dah dalam I0kap lPD K0ta Tinggi pada 3 Disember lalu.

Dalam pada itu, beliau bersyukur kerana sep4njang bertug4s seb4gai Ketua P0Iis J0hor, tlada c4mpur tangan p0Iitik daripada pemimpin di J0hor, sekali gu.s memud4hkan beliau menjalankan tug4s.

Vide0:

 

Sumber: sinar hrian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!