‘Isteri Adalah Pintu Rezeki Keluarga’ Suami Jangan Nak Sorok- Sorok Duit, Serah Dan Biar Isteri Uruskan

‘Isteri Adalah Pintu Rezeki Keluarga’ Suami Jangan Nak Sorok- Sorok Duit, Serah Dan Biar Isteri Uruskan

Sesetengah suami, bukan semua.. ada satu habit. Tak nak kongsi dengan isteri, duit yang dia ada. Urus semua benda di4m-di4m, isteri tak tahu menahu.

Walhal, bila dalam pengurusan kewangan keluarga, isterilah yang lebih pandai menyimpan, urus duit. Tak bor0s, malah tahu celah mana nak asingkan untuk perbelanjaan, banyak mana nak kena simpan.

Suami anggap, bila isteri tanya pasal duit dia, isteri itu nak meminta. Bila isteri tengok kewangan keluarga makin par4h, dia pun mahu bantu suami. Tapi ada suami sal4h sangka.

Benar sungguh catatan Puan Marlia Ramli ini, suami kena had4m baik-baik. Suami jangan suka-suka cop isteri pemb0ros. Sebab dalam banyak perkara, isteri itu sebenarnya adalah Gabenor Wang Keluarga.

Isteri gabenor wang keluarga

14 point ini menunjukkan suami kena percaya dengan kebolehan isteri urus wang. Gandakan kewangan dalam keluarga, sekali gus bantu suami untuk lebih bertenang mencari rezeki.

1 – Isteri adalah pintu rezeki. Jika kita bijak menguruskan, masa depan keluarga lebih cerah nanti.

2 – Isteri bijak tak sibuk jenama bedak. Tak pandang jenama bag dan tudung kelip cam lampu di musim raya. Dia lebih suka fokus mencari jalan menjana wang.

3 – Pandai jana wang tapi tak pandai simpan taguna juga. Uruskan baik-baik pastikan wang beranak pinak sentiasa.

4 – Kenali potensi isteri anda. Ada yang bijak mengurus dan bijak mengganda. Jika ini kekuatan mereka, serahkan gaji biar isteri uruskan segala.

5 – Wang RM1,000 diganda menjadi RM10,000. Wang RM10,000 menjadi berganda lagi. Ini gabenor kewangan yang mampan. Jangan sor0k wang dari isteri begini. Kemahiran isteri kita gunakan.

6 – Perlu pandai urus, simpan dan laburkan. Kembangkan dalam perniagaan. Bukan ada RM100, mengecik jadi RM10.

7 – Jadikan kebiasaan. Ada wang fikir cara gandakan. Belajar ilmu pelaburan. Buat sal4h itu biasa. Belajar lagi dan lagi. Bina size perniagaan. Kecilan tak apa, tapi berpanjangan.

8 – Jaga emosi. Buat kira-kira hanya melalui angka. Elakkan em0si dan bertegas bila melibatkan tabung bersara. Jangan bagi muka tabung bersara yang mahu diguna ketika muda. Tak boleh!

9 – Sama-sama berusaha ketika muda. Semoga bila berusia, bersara selesa sentiasa bercinta. Bila ada wang, semua lebih teratur dan stabil bergaya.

10 – Rumahtangga bila kewangan kukuh, masam sedikit mudah saja jadi semanis gula. Tidur lebih lena, rumahtangga lebih lawa.

11 – Yang masam lama-lama tu bukanlah apa. Sudahlah berbeza pendapat sentiasa, poket keluarga sengk3k dan tertek4n ekonomi keluarga pula.

12 – Jika tak pandai urus wang, lantik isteri jadi GABENOR WANG KELUARGA. Bila kewangan kukuh, insya’allah hubungan lebih utuh.

13 – Kumpul modal 15%. Usahakan beli rumah pertama. Kita tidak mahu menyewa sehingga tua. Kita sak1t hati bay4r sew4 setiap bulan harta jadi hak pemilik rumah yang kaya raya.

14 – Pelbagaikan tabungan. Mulakan simpanan emas juga sebagai pelindung inflasi untuk persaraan dan takaful kekayaan. Dana pendidikan anak bagi mengelak keboc0ran.

Salam sayang

Sudah baca artikel ini?Mohon like,komen dan share yah..Terima Kasih Banyak!

Sumber:cempedakcheese.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!