Dah Edar Kad Jemputan,Dah Beli Baju Kahwin,Tapi Apakan D4ya Lima Hari Sebelum Akad Bakal Isteri P3rgi Buat Sel4manya

Dah Edar Kad Jemputan,Dah Beli Baju Kahwin,Tapi Apakan D4ya Lima Hari Sebelum Akad Bakal Isteri P3rgi Buat Sel4manya

Rezeki, jodoh, 4jal dan m4ut adalah ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT. Begitu juga dengan perancangan, meskipun kita sudah merancang tetapi Allah SWT yang akan menentukan segalanya dan percayalah perancangan-Nya adalah jauh lebih baik.

Begitulah juga yang dilalui oleh seorang lelaki ini apabila terpaksa menerima hakikat bahawa bakal isteri yang akan dinikahi 5 hari lagi telah pergi buat selama-lamanya.

Dah edar kad kahwin, cuba baju pengantin

Memetik lap0ran Tribunnews, mangsa yang dikenali dengan nama Hiliyati akan melangsungkan pernikahan dengan bakal suaminya, Wan Hendrawan pada 5 Jun depan. Difahamkan, pasangan ini juga sudah membuat persiapan perkahwinan termasuklah dari segi pakaian, make up malah kad jemputan juga telah diedarkan kepada ahli keluarga, saudara-mara dan rakan-rakan.

Lebih meruntun hati apabila melihat video yang viral di media sosial memaparkan Hiliyati sempat mencuba busana pengantin yang akan dipakai pada 5 Jun nanti. Kelihatan raut wajah Hiliyati sangat gembira dan seakan tidak sabar menanti hari bahagianya. Namun siapa sangka, video dan foto tersebut merupakan kenangan terakhir yang ditinggalkan Hiliyati. Belum sempat menikmati kebahagiaan sebagai suami isteri, Hiliyati sudah dijemput Ilahi.

Menurut sumber, Hiliyati disahkan meninggal dunia pada 31 Mei 2021 selepas motosikal yang ditunggang rakannya dil4nggar sebuah lori. Difahamkan, ketika kemalangan berlaku, Hiliyati berada di bahagian pembonceng. Hiliyati sempat dikejarkan ke hospital tetapi tidak lama selepas itu, dia dis4hkan m3ninggal dunia. Selain ahli keluarga, pemergian Hiliyati turut dirasai oleh bakal suaminya, Wan Hendrawan.

Selepas mengetahui berita sedih itu, Hendrawan men4ngis sehingga hampir p3ngsan ketika jen4zah Hiliyati dibawa ke rumah duka. Berdasarkan video yang dikongsikan, kelihatan Hendrawan yang berada dalam keadaan lemah sempat dipapah oleh dua individu lain. Sementara itu, Hendrawan menerusi akaun Facebooknya telah meluahkan rasa sedih dengan pemergian insan tersayang.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohbulan.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!