Cuba Elak Lembu,Tapi Mngsa Pula Yang Mal@ng,M3n1nggal Di tempat K3jad1an

Cuba Elak Lembu,Tapi Mngsa Pula Yang Mal@ng,M3n1nggal Di tempat K3jad1an

SEORANG remaja lelaki m@ut apabila kereta dipandunya terb@bas selepas dipercayai cuba meng3lak seekor lembu melintas jalan dalam kejadian di Kilometer 17, Lebuh Alor Gajah-Melaka Tengah- Jasin (AMJ) Jalan Serkam- Merlimau, hari ini.

Kejadian kira-kira jam 6.30 pagi itu meng@kibatkan m@ngsa Muhammad Airulhakimi Shuib, 17, yang juga pekerja pasar m@ut di lokasi kejadian akibat keced3raan p@rah.

Menurut s@ksi kej@dian Mohd Zharif Mazlan, 37, berkata, cuaca ketika kej@dian masih gelap dan dia ternampak m@ngsa cuba meng3lak lembu di lorong kanan Lebuh AMJ.

“Kereta m@ngsa ketika itu berada di hadapan saya dan tiba-tiba hil@ng kaw@lan apabila cuba mengelak lembu yang melintas jalan.

“Saya melihat di dalam kereta itu ada m@ngsa sebelum segera menghubungi talian kec3masan bagi mendapatkan bantuan,” katanya ketika dihubungi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Jasin Deputi Superintendan Mispani Hamdan berkata, sebelum kej@dian m@ngsa yang memandu Proton Iswara Aeroback dalam perjalanan dari arah Merlimau ke Serkam.

“Sias@tan awal dijalankan mendapati kem@langan dipercayai berlaku apabila m@ngsa hilang kawalan lalu terbabas dan terlanggar sebatang pokok di tengah pembahagi jalan.

“Ak1bat r3mpuhan itu m@ngsa yang mengalami kec3deraan di bahagian d@da dis@hkan men1nggal di lokasi kej@dian oleh pasukan perubatan,” katanya.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya.TErima kasih.

Sumber:cempedakcheese.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!