Anak Kucing Sungguh Gembira Mendapat Keluarga Selepas Ditolak Ibunya

Ketika musim luruh menghampiri tahun lepas, Laura, yang tinggal di England bersama suaminya, terjumpa satu siaran di mana salah seorang rakannya memohon bantuan dalam menjaga kucing berusia 5 minggu. Selepas ditolak oleh ibunya, si kecil memerlukan tempat untuk menelefon rumah.

Anak kucing kecil itu nampaknya seorang gadis yang berjalan ke ladang berhampiran, tetapi pemilik tapak tempat dia ditemui tidak dapat membawanya masuk, jadi dia meminta bantuan untuk mendapatkan rawatan perubatan yang diperlukan oleh hairball kecil itu.

Laura menawarkan bantuannya tanpa teragak-agak. Dia menyatakan:

“Dia adalah kerdil sampah ladang yang dilaporkan ditolak oleh ibunya.” Dia baru berusia lima minggu, dijangkiti kutu, dan mengalami masalah mata.

Anak kucing itu berada dalam keadaan yang teruk; dia adalah kulit dan tulang, dan mempunyai jangkitan saluran pernafasan atas yang perlu dirawat. Walaupun begitu, dia seorang anak muda yang penyayang dan manis.

Laura ingat:

“Saya menjadualkan temu janji dengan doktor haiwan, menjemputnya, dan membawanya ke sana. Dia jauh lebih kecil daripada yang saya jangkakan dan mengeong sepanjang perjalanan ke klinik.”
Pada hari pertamanya di rumah, kucing comel itu terus mengikuti manusianya. Mencari cinta, dia cuba meringkuk di pangkuannya; malam itu, kira-kira tengah malam, dia bangun menangis untuk makanan dan perhatian.

Laura ingat bahawa beberapa malam pertama adalah mencabar kerana dia perlu diberi makan secara tetap. Pasangan itu berharap ahli keluarga baharu mereka akan sembuh dan berasa lebih baik.

Dia segera berkembang berkat penjagaan ibu bapa baharunya, ubat untuk masalah pernafasan dan kutunya, makanan sihat, dan banyak TLC (masa, kasih sayang dan penjagaan). Hanya dalam beberapa hari, matanya mula cerah, berat badannya mula meningkat dengan ketara, dan dia menunjukkan lebih banyak aktiviti.

Laura menyatakan:

“Sejak dia tiba di rumah, dia adalah bintang rock, makan, minum, bermain, dan menggunakan dulang sampah dengan segera.”

Laura tahu dia telah jatuh cinta dengan bulu kecil itu sejak dia melihatnya, dan dia pasti dia mahu membawanya pulang.

Dia menyatakan:

“Suami saya Lewis bersetuju bahawa kami boleh pulang bersamanya jika dia memilih nama Riley.”

Tiada apa yang boleh menghalang Riley sebaik sahaja dia mendapat sedikit kuasa dalam kukunya. Dia sangat lincah, dan tiada mainan boleh lari dari kukunya yang kecil. Keperibadiannya berkembang; dia adalah seorang yang ingin tahu dan nakal.

Dia belajar memanjat dalam beberapa minggu dan tidak lama kemudian memanjat katil ibu bapanya untuk mencari kemanjaan dan teman; walaupun ibu bapanya mahu bekerja, gadis muda nakal itu menawarkan bantuannya.

Riley tidak akan berhenti bermain dan mencuri perhatian ibu bapanya apabila dia melihat mereka di hadapan komputer; dia merampas penanya dan membuat kerosakan sehingga dia letih, dan dia dengan cepat menjadi seorang kanak-kanak yang sangat manja.

Laura meneruskan, berkata:

“Dia mempunyai personaliti yang sangat menentang! Kami tidak pasti sama ada ia agak gila kerana ia datang dari kucing ladang, anak kucing yang meriah, atau kedua-duanya sekali.”

Permulaan kasar Riley tidak lagi bersamanya. Kucing cantik itu berubah daripada menjadi anak kucing tanpa ibu kepada mempunyai rumah yang paling penyayang yang mungkin dia bayangkan. Dia sangat ingin tahu tentang apa yang dilakukan oleh orangnya dan kucing lain di rumah; dia sangat nakal.

Menurut ibunya:

“Ia membuatkan kami ketawa, dan amat mengagumkan untuk melihat kemajuannya walaupun dia mempunyai kemahuan yang kuat! Dia suka mengganggu kakaknya, Fliss, kucing pertama kami yang diselamatkan.”

Leave a Comment

error: Content is protected !!