,Gadis Gembira Kerana ‘Online business’ Bawa Kabaikan,Akhirnya Aku Dapat Selesaikan Apa Yang Saya Ris@ukan Selama Ini

,Gadis Gembira Kerana ‘Online business’ Bawa Kabaikan,Akhirnya Aku Dapat Selesaikan Apa Yang Saya Ris@ukan Selama Ini

Bagi Sebilangan pelajar lepasan Institusi Pengajian Tinggi (IPT) yang membuat Pinjaman Tabung Pelajaran Tinggi Nasional (PTPTN) pasti merasai peritnya untuk membayar segala hut@ng yang harus dil@ngsaikan secara ansuran lebih-lebih lagi jika belum mulai bekerja.

Mana tid@knya, dengan gaji sebagai fresh graduate yang tidak seberapa dan komitmen hidup yang tinggi ketika ini, pasti ramai yang meng2luh tiap bulan apabila perlu membayar ansuran PTPTN.

Berkat berniaga selama 2 tahun

Namun, jika mampu untuk membayarnya secara lump sum, sudah tentu hal tersebut menjadi kepvasan yang tak terhingga oleh para lepasan IPT.

Perkara ini dirasai sendiri oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @iera_akmal apabila berjaya memb@yar ‘selepuk’ pinjaman PTPN miliknya selepas 2 tahun menjalankan perniagaan atas talian.

Langsaikan semua RM14,000 hutang belajar

Dalam perkongsian tersebut, dapat dilihat wanita berkenaan menangis seb@k apabila berjaya membayar hutang yang berjumlah RM14,000 hanya selepas 2 tahun berniaga.

Menurutnya lagi, momen berkenaan adalah antara kenangan yang tidak akan dilupakan sepanjang berniaga dan menjadi penguat semangat untuk dirinya sendiri.

Seronoknya! Tahniah awak

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh @iera_akmal ini, ramai yang meni1nggalkan komen dengan meng@kui perasaan sama andai dapat menyelesaikan pembayaran hutang, tidak kiralah sama ada pinjaman belajar atau sebagainya.

Ada juga diantara mereka yang berharap agar mereka juga dapat membayar secara lump sum seperti wanita itu andai mempunyai rezeki yang banyak suatu hari nanti.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia.cc

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*