Siti Elizad M3nangis Baca Komen ‘P3ngkhian4t’ Ni,Komen Tak Masuk Akal,Elizad Dah Buat Lapor4n Pol1s Tentang Isu Ini

Siti Elizad M3nangis Baca Komen ‘P3ngkhian4t’ Ni,Komen Tak Masuk Akal,Elizad Dah Buat Lapor4n Pol1s Tentang Isu Ini

P3rangai sesetengah netizen dalam men1nggalkan kom3n dilihat sangat tidak ‘berperik3manusiaan’ apabila sesuka hati sahaja mengh1na dan mecac1 orang lain tanpa rasa bers4lah.

Lebih p4rah lagi mereka bukannya mengenali rapat individu yang dih1na itu, sekadar mengetahuinya sebagai seorang selebriti ataupun public figure.

Suka hati hin4 orang lain

Hal ini dialami sendiri oleh pelakon dan juga penyampai radio Sinar Fm iaitu Siti Elizad Sharifuddin apabila seorang pengguna Facebook telah mengh1na kondisi dirinya yang masih belum h4mil dengan perkataan ‘m4ndul’.

Lebih b1adap lagi, individu yang menggunakan nama Zain Rashdan itu turut menulis meminta orang ramai mendoakan agar selebriti tersebut dikurniakan zuriat walaupun tidak menutup aur4t dan tid4k solat.

Perkara tersebut telah dibalas oleh Elizad di ruangan Instagramnya dengan meluahkan rasa kes4l dan mempersoalkan kembali penulisan bi4dap berkenaan.

“Di mulakan dgn salam & Bismillahirrahmannirrahim . Pertamanya , jarang2 aku ni melayan kom3n2 “ bodoh “ mcm ni . Tapi bila kau menggunakan perkataan M3NDUL , it really hvrts me so bad . Kau Allah ke ? Tahu aku ni m4ndul ke x ? Boleh beranak ke tak?!!
Menggigil , terketar tgn ni . Jantung rasa nak tercabut . Sedih teramat2 sgt ! Kau suke ke kalau tgk aku ni bercerai berai sbb aku belum ade zuriat ?! tulisnya.

Menangis baca komen bi4dap tu

Dalam luahan tersebut, pelakon berusia 37 tahun itu dia mengakui menangis apabila membaca kata-kata hinaan seperti itu lebih-lebih lagi menyentuh isu s3nsitif berkenaan zvriat.

“Im crying while i text this caption . Kau tahu ke aku ni solat ke x ? Pernah kerjasama dgn aku ke ? Bersedekah ? Bangun solat malam ? Mengaji , pakai telekung , atas sejadah , segala amalan perlu di upload keee ???!!!
Lain org lain cara nya .
I dont need any stupid attention !
Im happy with my life . Dapat anak ke x ke , itu kerja Allah .
Cuma , no one can say that “ MANDUL “ word to me !”
“Kau tahu tak ? Aku struggle mcm nak m4ti nak dpt kan zuriat sendiri ! Hari2 dlm solat menangis2 , mintak pada Allah jgn biarkan aku keseorangan TANPA ZURIAT ! Menangis kecewa sbb takde peneman umur dah mcm ni,” ujarnya.

Dah buat rep0rt pol1s

Oleh sebab itu, Elizad telah mengambil keputusan membuat lap0ran pol1s dan akan membawa hal ini ke muka peng4dilan.

Dia juga turut menyertakan sekali salinan laporan polis yang telah dibuat dan memastikan individu berkenaan tidak terlepas semudah itu.

“Bawa c3laka ni ke muka pengadilan”

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah tampil mempertahankan pelakon terb4bit dengan meminta agar dia terus bersabar dengan individu kurang ajar seperti itu.

Mereka juga berharap agar pengguna akaun bernama Zain Rashdan berkenaan akan dikenakan tindakan yang setimpal bagi memberi pengajaran kepada orang diluar sana supaya tidak sesuka hati meninggalkan komen jel3k kepada orang lain.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia.cc

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*