“Wah lejen ni.. Hampir tk cam” – Masih ingat lagi pelakon era 90-an ini? Wajah terkini beliau raih perhatian

Sidi Oraza yang kini bergel4r Dato Sri kemudiannya meningg4lkan dunia lak0nan dan men.ceburi bidang bisnes bera.saskan perlada.ngan dan baja. Kehidu.pan rumah tangga juga bahagia disam.ping isteri tercinta Datin Sri Tengku Ismawti yang juga dramatis ter.kenal suatu ketika d4hulu.

Bah.kan era 90-an nama Sidi Oraza cukup ter.kenal ditamb4h dengan lak0nan yang cukup mant4p dalam filem Sayang Salmah dan Layar Lara tel4h menju.lang nama jejaka ini ketika itu.

Suatu ketika dahulu, susuk tubuh berwaj4h tampan ini pern4h mew4rnai dunia seni lak0nan tanah air.

Sidi Oraza atau nama seben4rnya Syed Osman Bin Syed Rastan, beras4l dari Ayer Hitam, Pulau Pinang, merupa.kan se0rang pelak0n Malaysia yang men.cipta nama pada era 1990-an.

Selep4s itu, nama Sidi Oraza mula tenggel4m dek kemun.culan nama-nama baru sementel4h pasa.ngan ini juga tid4k lagi aktif.

Pern4h memenangi award Pelak0n Pem.bantu Lelaki Ter.baik di Festival Filem Asia Pasifik ke-41, 1996 (Auckland, New Zealand), melalui Filem Sayang Salmah. Seka.rang menj4di usahaw4n yang berjaya.

Pelak0n Ainina Ahmad b memuat n4ik sekeping gambar di laman insta.gramnya ber.sama Sidi Oraza dan isterinya.

Perk0ngsian ter.sebut mendap4t per.hatian ramai. Apat4h lagi ramai yang ingin menge.tahui perkem.bangan pelak0n ini meman.dangkan sudah lama tid4k mendengar khabar mereka.

Ainina mengambil peluang ter.sebut untuk mengaba.dikan gambar kenangan ber.sama pelak0n yang cukup dikaguminya suatu keika dahulu.

Abg Sidi Oraza ….0ne 0f the best act0r i’ve kn0wn…. and g0t lucky seb4b dpt berker.jasama dlm beberapa drama..still mcm dulu peramah

Sedikit inf0 Sidi Oraza,

Dato’ Sri Sidi Oraza (lahir Syed Osman bin Syed Rastan; 31 Okt0ber 1965) merupa.kan se0rang usahawan dan bekas pelak0n lelaki Malaysia yang men.cipta nama pada era 1980-an. Sebagai pelak0n bergred A di Malaysia, kelibat Sidi ag4k sukar untuk dilih4t dalam banyak karya.

Sumber: kucingpink

Leave a Comment

error: Content is protected !!