“Tahniah Bro Sanggup Gadaikan Secawan Kopi Panas Untuk Selamatkan Kucing Yang Semakin Membeku ” Komen Netizen

Siapa sangka kopi boleh digunakan untuk menyelamatkan nyawa? Baiklah, terdapat banyak kajian tentang faedah kopi dan bagaimana ia boleh mencegah penyakit tertentu, jadi mungkin ramai yang menyangkanya.

Saya, bagaimanapun, tidak merujuk kepada menyelamatkan nyawa dengan cara menelan kopi, tetapi dengan menuangkannya. betul. Menuangkannya. Anda tahu, seperti menuang kopi pada lidah seseorang apabila ia membeku pada tiang bendera kerana orang lain memberitahu mereka bahawa orang yang berumur lebih dari 30 tahun tidak boleh membekukan lidah mereka ke tiang (Jika anda mendapat rujukan ini, siarkan dalam ulasan).

Kendall Diwisch Kanada terjumpa 3 ekor anak kucing beku ke tanah semasa dia bekerja


Kendall Diwisch, seorang pekerja minyak Kanada dari Drayton Valley, Alberta, Kanada, sedang melakukan pemeriksaan dengan baik apabila dia terjumpa 3 ekor anak kucing yang terbiar di salah satu jalan belakang.

Diwisch berhenti untuk menyiasat dan disambut oleh bunyi mengeong terdesak. Dia tidak lama kemudian mendapati bahawa dua daripada tiga anak kucing kecil itu membekukan ekornya ke tanah.

Nampaknya, dua daripada tiga ekor anak kucing itu beku ke salji dan mereka tidak boleh bergerak ke mana-mana

Tanpa berlengah, dia berlari mencairkan ais dengan menuang kopi suam pada ekor beku mereka


Lelaki itu tidak teragak-agak dan melompat semula ke kereta untuk mengambil satu-satunya benda cair yang ada padanya—kopi suam. Selepas kembali kepada haiwan yang ditinggalkan, dia mula menuangkan apa-apa baki kopi yang ada pada ekornya. Terkejut lelaki itu, anak kucing comel itu secara naluri mula meminumnya, tetapi tidak cukup untuk memberi sebarang kesan negatif.

Malangnya, kopi tidak mencukupi (atau ia tidak cukup panas) untuk melakukan silap mata. Jadi, Diwisch memutuskan untuk memberikan sedikit tarikan. Walaupun anak-anak kucing comel mengeong dalam ketidakselesaan, dia berjaya membebaskan mereka dengan mudah dari penjara berais mereka. Tiada anak kucing melecur atau cedera semasa operasi menyelamat haiwan.

Diwisch kemudiannya menyiarkan di Facebook tentang pengembaraan kecil ini, yang menjadi tular

Wira membawa pulang tiga ekor haiwan kecil itu untuk diberi makan dan dipanaskan


Diwisch membawa 3 ekor kucing berbulu itu kembali ke kereta dan membawa mereka pulang, di mana mereka dipanaskan dan diberi makan. Kucing terbiar kecil itu juga diberi ubat cacing kerana Diwisch merancang untuk menyerahkan mereka untuk diambil sebagai anak angkat.

Wira itu kemudiannya menggunakan Facebook untuk berkongsi sorotan daripada pengembaraannya bersama anak kucing. Dia mengesyaki bahawa anak-anak kucing itu dibekukan sepanjang malam, jadi mereka bernasib baik dia datang ke tempat yang betul dan pada masa yang tepat sebelum mereka mati beku.

Berikut ialah video yang menunjukkan bagaimana semuanya turun

Tidak lama kemudian tiga ekor furball kecil itu menemui rumah baru yang hangat


Kisah Diwisch tidak lama kemudian menjadi tular dengan beberapa saluran berita membuat liputan dan banyak laman web media sosial menyiarkannya semula.

Tidak lama kemudian ketiga-tiga anak kucing itu menemui rumah baharu. Menurut Diwisch, dia menerima banyak tawaran untuk mengambil anak kucing itu. Cause for Critters, tempat perlindungan haiwan tempatan di Drayton Valley, kemudiannya mengumumkan dalam satu jawatan bahawa anak-anak kucing itu diambil oleh sebuah keluarga yang juga tinggal di Drayton Valley.

Pengakhiran yang menggembirakan kepada kisah yang menggembirakan. Ada cerita penyelamatan anda sendiri? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!

Leave a Comment

error: Content is protected !!