Si Oyen Akhirnya Jumpa Seseorang Yang Sanggup Memberi Makan Minum Untuknya

Seekor anak kucing oren yang diselamatkan telah dibawa ke hospital veterinar di Massachusetts, Amerika Syarikat. Kanak-kanak itu ditemui bersendirian dan cedera, dengan luka di belakangnya akibat serangan haiwan lain. Tidak kira betapa mengerikan hidupnya, tabby kecil itu mengekalkan sikap positif.

Disebabkan anak kucing itu memerlukan rawatan pakar akibat kecederaannya, klinik veterinar itu memanggil Tara Kay, pengasas Odd Cat Sanctuary, dengan harapan dia boleh membantu kucing oren kecil itu.

“Dia mempunyai kepala senget kekal, tetapi matanya jelas dan penglihatan kelihatan normal.”

Tara mula memberi anak kucing itu dengan picagari sepanjang hari untuk membantunya kembali sihat. Dia membawanya bekerja pada waktu malam untuk terus memberi makan dan menjaganya sementara dia memberikan semua perhatian yang dia perlukan untuk berkembang maju.

Murphy mempunyai sesuatu untuk dipeluk dari awal. Dia berkeras untuk diangkat dan dibawa, menyerap semua rasa sayang yang dia dapat.

Tabby kecil kecil itu mula membesar dalam saiz dan kekuatan. Dia menjadi lebih aktif dan boleh bergerak dengan lebih teratur apabila lukanya sembuh dengan baik.

Murphy sangat kecil, tetapi dia mempunyai keinginan yang kuat untuk hidup. Sebaik sahaja dia mendapati keseimbangannya, keperibadiannya mula muncul.

“Dia sangat bijak dan mempunyai personaliti paling manis di dunia. Dia mendengkur sepanjang masa dan suka dipeluk dan dirangkul.”

Anak kucing itu mendapati kejahatan batinnya dan menjadi lebih ingin tahu dan suka bermain daripada sebelumnya. Dia mempunyai selera makan yang membuak-buak dan berat badannya bertambah dengan kadar yang cepat.

Dia mungkin akan mempunyai sedikit kecenderungan sepanjang hayatnya, tetapi itu tidak menghalangnya daripada berkelakuan normal dan menikmati kehidupan.

Murphy telah menjadi juara di doktor haiwan dan memikat setiap hati yang ditemuinya.

Adina, seorang doktor haiwan, datang menemui kucing manis itu dan serta-merta dipukul. Anak kucing itu meringkuk di sebelahnya dan mula mengaum dengan dengusan comelnya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!