Si Kucing Bersyukur Kerana Ada Wanita Yang Sanggup Menjaga Makan Minumnya

Yvette ialah seorang wanita penyayang kucing dengan hati yang sangat besar.

Perjalanannya sebagai ibu kucing bermula apabila dia mengambil Ivar sebagai anak angkat. Dia ditemui bersendirian di Pulau Galveston sebagai anak kucing.

Dia sama ada ditinggalkan oleh ibunya atau oleh keluarga yang tidak lagi menginginkannya.

keperluan khas
Apabila dia berada di pusat perlindungan, sukar untuk mencari keluarga yang sesuai untuk mengambilnya kerana dia kelihatan agresif.

Ini terutamanya kerana dia tidak bersosial dengan betul, tetapi juga kerana dia buta.

Tetapi Yvette tahu bahawa mengambil Ivar adalah perkara yang betul untuk dilakukan.

Dia sedar untuk menjaga dia akan menjadi satu cabaran, tetapi dia terpikat, dan terutama menyukai wajahnya yang sentiasa terkejut!

keperluan khas


Kemudian datang Toad.

Dia dilahirkan dengan Radial Hypoplasia, keadaan kongenital atau keturunan yang membawa kepada keterbelakangan pada anggota hadapan.

keperluan khas


Seperti Ivar, Yvette tahu bahawa mengambilnya sebagai anak angkat adalah perkara yang betul untuk dilakukan.

“Kotak adalah pepijat cinta sepanjang hari,” jelasnya. “Dia mahu semua orang menyayanginya dan dia hanya mahu bermain dan makan makanan ringan. Toad ialah seorang lelaki kecil yang gembira.”

keperluan khas


Ini adalah apabila Yvette menyedari bahawa dia cenderung kepada haiwan yang tidak boleh diterima pakai kerana beberapa bentuk kecacatan.

“Berbeza tidak semestinya sukar,” kata Yvette kepada We Love Cats and Kittens, sambil menambah bahawa kucing keperluan khas adalah suka bermain dan penyayang seperti mana-mana kucing lain.

katak kucing
Perjalanan Yvette diteruskan apabila dia memutuskan untuk mengambil adik-beradik angkat, Jenni dan Fred.

Mereka dilahirkan dengan Tibial Hemimelia, keadaan di mana anggota belakang tidak mempunyai tulang tibia.

adik beradik


Dan jangan lupa Alice, dia seorang Maine Coon yang cantik yang Yvette panggil dengan mesra sebagai “ratu rumah!”

“Dia mungkin seorang permaisuri, tetapi kebanyakan masa dia tidak begitu cantik!” Dia bergurau.

maine coon
Semua kucing dalam keluarga Yvette mempunyai personaliti yang sangat berbeza. Tetapi Ivar sangat temperamental jadi dia memerlukan sedikit usaha lagi untuk memastikan dia berasa selamat.

Cabaran terbesarnya ialah memperkenalkan kucing kepada Ivar apabila masing-masing menjadi anak angkat. Dia tidak suka perubahan jadi mengambil masa kira-kira 3 minggu pengenalan pesakit yang perlahan dengan setiap kucing supaya dia tidak berasa terharu.

katak dan Ivar


“Kecacatan mereka tidak semestinya sukar untuk ditampung, ” jelas Yvette.

“Jenni dan Fred memerlukan tangga dan kotak sampah pintu masuk rendah, dan Toad memerlukan beberapa permaidani lempar di seluruh rumah kerana dia melantun dari satu tempat ke satu tempat dan permaidani membantu menstabilkan dirinya dengan lebih baik apabila mendarat.”

katak 2
Kebutaan Ivar menyebabkan dia mudah cemas sehingga mereka cuba untuk tidak mengalihkan apa-apa di sekeliling rumah supaya dia sentiasa mempunyai laluan yang jelas.

“Kami mempunyai rutin harian yang cukup baik jadi semua kucing diselaraskan dengan baik.”

Semua kucing mempunyai saat-saat mereka tidak serasi, kecuali sudah tentu untuk Toad kerana dia menyayangi mereka semua sama rata.

Ivar agak sukar untuk dimenangi tetapi Toad bekerja padanya tanpa henti dan setiap saat Ivar akan menerima Toad dan membiarkan dia tidur di sebelahnya.


Yvette menyayangi semua kucing dan mengatakan bahawa mereka semua menjalani kehidupan yang sangat penuh – dia tidak akan menyukainya dengan cara lain dan merasakan bahawa dialah yang bertuah untuk memiliki mereka dalam hidupnya.

“Saya akan katakan kepada sesiapa sahaja yang mempertimbangkan untuk mengambil kucing berkeperluan khas untuk menyelidik keadaan kucing itu untuk memastikan mereka dapat menampung keperluan mereka dari segi emosi, fizikal dan kewangan tetapi kucing berkeperluan khas adalah penyayang dan suka bermain seperti kucing lain,” katanya kepada We Love Cats dan Anak Kucing.

ivar 3
“Ganjaran jauh melebihi sebarang penginapan tambahan yang mungkin diperlukan. Berbeza tidak semestinya sukar.”

Dan apabila anda melihat keluarga ini, kami pasti Yvette 100% betul!

Tonton video untuk melihat Toad dan keluarganya beraksi:

Leave a Comment

error: Content is protected !!