Selepas 7 Tahun Berpisah Seorang Pakcik Sebak Bertemu Dengan Kucingnya yang Hilang 19 Tahun

Panggilan yang tidak dijangka memberitahu seorang lelaki bernama Robert bahawa kucing peliharaannya, Chebon, masih hidup mengejutkannya awal bulan ini.

Robert tidak melihat Chebon dalam tujuh tahun; dia hilang sejurus sebelum perpindahan yang dirancang dari California ke Ohio. Robert, yang tidak mahu dikenali, menangguhkan pemindahannya supaya dia boleh tinggal dan mencari haiwan kesayangannya, tetapi selepas setahun tanpa nasib dan tiada petunjuk, dia terpaksa pergi.

Dalam video yang diletakkan di halaman Facebook Ventura County Animal Services, Robert menyatakan, “Saya masih ingat pada satu masa saya sedang berdoa dan saya berkata, ‘Tuhan, saya akan lakukan apa sahaja, bawa Chebon saya kembali.'”

Selepas 7 Tahun Berpisah Seorang Lelaki Sebak Bertemu Dengan Kucingnya yang Hilang 19 Tahun

Kemudian, perkara yang mustahil berlaku. Seorang wanita yang penuh belas kasihan membawa seekor kucing yang kelihatan sakit yang dilihatnya di tepi jalan kepada doktor haiwan berhampiran. Kucing itu kelihatan agak sihat, kecuali kerana sedikit dehidrasi dan kotor akibat kehidupan di jalanan. Nama Robert muncul apabila mereka menjalankan imbasan mikrocip ke atasnya. Selain itu, mereka mengetahui bahawa kucing itu sebenarnya berusia 19 tahun.

Robert menyatakan, “Saya bimbang terdapat beberapa jenis kesilapan.

Robert memandu ke Tempat Perlindungan Haiwan Camarillo dan segera menempah perjalanan ke Los Angeles. Matanya lembut apabila membuka kotak kadbod sebaik membawanya masuk ke dalam bilik peribadi.

Nampaknya seolah-olah tiada masa berlalu apabila Robert dan Chebon akhirnya dapat berjumpa antara satu sama lain selepas tujuh tahun. Tiada seorang pun di dalam bilik itu boleh menjaga mata kering.

Randy Friedman, pengurus pemasaran untuk Ventura County Animal Services, memberitahu The Dodo bahawa “semua orang di dalam bilik itu – terdapat seorang lagi pegawai kawalan haiwan dan dia menangis teresak-esak, saya menangis.” “Ia adalah luar biasa dari awal hingga akhir, dan itu semua kerana mikrocip.”

Chebon keluar dari kotak dan melilitkan kakinya pada bahu ayahnya seolah-olah dia tahu dia akhirnya selamat.

“Pada satu ketika, [Chebon] memeluknya, dan Robert mula meraung-raung,” kata Friedman. “Anda tidak melihatnya dalam kucing terlalu banyak … Ia sangat menyentuh.”

Sekarang Chebon akhirnya pulang ke rumahnya, dia boleh menghabiskan tahun emasnya dengan selesa. Dan mereka berdua tidak akan melepaskan satu sama lain lagi.

Leave a Comment

error: Content is protected !!