Sejak Saat Si Oyen Sedar Atuknya Ada Sakit K4nser Oyen Enggan Meninggalkan Atuknya

Kelly Nugent terbang dari Florida ke New York dua bulan lalu untuk menjaga bapanya. Dia juga membawa kucingnya, Sweet Potato, bersama untuk membantunya.

Bapa Nugent sedang menjalani rawatan untuk kanser sumsum tulang, dan dia mahu bersamanya sebanyak mungkin. “Dia mula menghadapi banyak masalah untuk bergerak dan melakukan sesuatu,” kata Nugent kepada The Dodo. “Dia sangat memerlukan penjagaan 24 jam semasa dia pulih.” “Saya tahu saya hanya perlu berada di sana bersama ayah saya kerana dia adalah kawan baik saya.”

Kucingnya yang berusia 2 tahun bukanlah haiwan terapi yang diperakui, tetapi dia berada di tempat kedua.

Nugent menyifatkan dia sebagai “kucing paling comel di planet ini.” “Dia hanya memuja semua orang dan ingin berada bersama orang lain.” Dia mempunyai keperibadian anjing.”

Walaupun bapa Nugent memuja haiwan, dia lebih kepada seorang lelaki anjing. Dia tidak pernah mempunyai kucing sebelum ini dan tidak menganggap mereka sebagai makhluk yang sangat penyayang atau suka menolong. Keledek, sebaliknya, memastikan untuk mengubah suai segala-galanya.

“Sebaik sahaja kami tiba di sana dan Ubi Manis menyesuaikan diri, dia menjadi orang gila untuk ayah saya,” kata Nugent. “Dia tidak akan meninggalkan sisinya, dan masih, sehingga hari ini, mereka hanya melekat di pinggul.”

“Ia adalah perkara paling manis yang pernah anda lihat kerana saya tahu [Sweet Potato] dapat merasakan sesuatu yang tidak kena dan dia diperlukan,” tambah Nugent. “Jadi dia hanya melangkah ke atas pinggan dan berkata, ‘Ini adalah tugas saya sekarang. Saya akan tolong sembuhkan awak.’ Macam dia tahu.”

Kucing dan bapanya telah menjadi tidak dapat dipisahkan dalam tempoh dua bulan sejak Nugent dan Sweet Potato datang, dan mereka melakukan segala-galanya bersama-sama.

“Jadi ayah saya duduk di kerusi dan meletakkan lengannya di atas kerusi malas, dan Ubi Manis akan melompat dan duduk di sudut kecil di lengannya dan meringkuk dengannya setiap kali,” kata Nugent. “Dia akan tidur di atas katilnya atau di dalam biliknya,” kata pencerita itu.

Keledek akan melompat pada papan kekunci ayah saya semasa dia menggunakan komputernya. Sweet Potato akan duduk di atas kertas kerja setiap kali ayah saya duduk di meja untuk membuat sebarang kertas kerja. Apa yang dia perlu lakukan ialah kekal di atasnya.”

Nugent mula memuat naik video Sweet Potato dan bapanya di TikTok, dan video comel itu telah mengumpulkan ramai pengikut. “Ia sangat bagus untuknya apabila saya membaca semua komennya,” Nugent teringat, “bahawa begitu ramai orang pelik menariknya.”

Bagaimanapun, jenaka kegemaran Nugent dan bapanya ialah dia dan Ubi Manis adalah kembar yang hampir sama. “Hakikat bahawa ramai orang menyatakan mereka kelihatan sama adalah aspek kegemaran saya,” tambah Nugent. “Ayah saya mempunyai misai putih, dan Ubi Manis mempunyai misai putih… dan ia membuatkan kami ketawa terbahak-bahak.”

Kesihatan bapa Nugent telah bertambah baik dengan ketara sejak jururawat Sweet Potato mengambil alih. Dan dia tidak boleh tidak percaya bahawa kucingnya memainkan peranan di dalamnya.

“Saya benar-benar percaya sokongan emosi, pelukan dan sokongan Sweet Potato

Leave a Comment

error: Content is protected !!