Sejak Dia Menyel1nap Ke Halaman Satu Keluarga Kehidupan Anak Kucing Jalanan Telah Berubah Secara Dramatik

Ariel Heath melihat empat ekor anak kucing di halaman rumahnya beberapa bulan lalu. Mereka minum dari mangkuk anjing kerana tiada ibu kucing di sekeliling. “Mereka mendengar kami, berlari ke bawah pagar, dan berlindung di beberapa semak di luar harta itu,” jelas Ariel.

Wanita itu bertanya kepada jirannya, tetapi tiada siapa yang tahu apa-apa tentang anak kucing itu, dan tiada siapa yang melihat mereka. Dia mula meninggalkan makanan di luar rumah dengan harapan pelawat kecil itu akan kembali.

“Produk sentiasa hilang dalam masa setengah jam atau kurang, tetapi anak kucing tidak ditemui.”

Beberapa hari kemudian, keluarga terdengar mengeong dari pintu belakang. Ternyata seekor anak kucing datang, yang paling kecil dalam sampah. “Dia malu dan akan melarikan diri jika kami bergerak terlalu laju.”

Ariel meletakkan mangkuk yang telah diisi di atas pagar dan menunggu. “Saya mengeong, dan anak kucing itu mendekati perlahan-lahan, secara senyap-senyap. Tiga yang lain tidak pernah muncul.

“Selepas beberapa ketika, dia datang ke halaman dengan keyakinan yang meningkat dan makan betul-betul di sebelah saya, selagi saya tidak bergerak.” Tugas menjinakkan anak liar itu mengambil masa yang lama.”

Kucing itu mula melawat beberapa kali sehari untuk mendapatkan makanan. Dia berjalan ke tingkap dan menjenguk ke dalam, menandakan kehadirannya kepada keluarganya.

“Akhirnya, saya mempunyai kepercayaan yang cukup kepadanya sehingga saya dapat membelainya dan memberinya makan terus dari tangan saya.”

Mereka menyedari haiwan itu telah mengalu-alukan mereka dan telah menjadikannya ahli tetap keluarga pada ketika itu.

“Apabila kami tidak tahu dia seorang perempuan, kami menamakannya Billy.” Saya membawanya ke pejabat doktor haiwan. Kesihatannya luar biasa untuk seekor kucing yang telah menghabiskan seluruh kewujudannya di jalanan. Kami memandikannya, memberi vaksin kepadanya, dan merawatnya untuk parasit supaya dia tidak menjadi sakit dan menjangkiti kucing lain di kawasan kejiranan.”

Kucing yang penyayang dengan cepat menjadi melekat pada anak lelaki Ariel, mereka suka berjalan di halaman dan bermain bersama.

Setiap hari dia bertemu dengannya di depan pintu apabila dia pulang dari sekolah.

Leave a Comment

error: Content is protected !!