Sejak 7 Tahun Yang Lalu, Kucing Dan Kuda Ini Tidak Dapat Dipisahkan

Seperti yang kita tahu dalam hidup, kawan datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Kuda dan kucing mempunyai personaliti yang sangat serupa, jadi tidak mengejutkan kami tentang kisah Champy si kuda dan Morris si kucing. Kedua-duanya mula diperkenalkan tujuh tahun lalu apabila Morris menjadi anak angkat dari tempat perlindungan haiwan tempatan di Australia di mana pemiliknya kini, Jennifer, tinggal. Dia baru-baru ini berkongsi dengan Panda Bosan kisah BFF haiwan interspesiesnya dan ia sangat manis!

Saya pergi ke tempat perlindungan haiwan pada suatu hari dan Morris sedang duduk di dalam sangkar merenung saya, dia tidak akan mengalihkan pandangannya dari saya, saya adalah manusia pilihannya. Dia dilahirkan di pusat perlindungan dan berusia kira-kira 9 bulan ketika saya membawanya pulang. Saya masih tidak percaya tiada siapa yang mahukan dia, dia kucing paling mesra yang pernah anda temui. Saya sudah mempunyai Champy yang berumur kira-kira 12 bulan.

Saya memperkenalkan mereka dan Champy serta-merta jatuh cinta dengan Morris dan tahu mereka akan menjadi kawan baik. Morris, bagaimanapun, mengambil masa beberapa hari untuk meyakinkan mungkin kerana saiz Champy tetapi selepas beberapa hari Champy melepak dengannya, dan tidak mengambil sebarang jawapan Morris melompat ke belakang dan mereka tidak dapat dipisahkan sejak itu.

Walaupun Morris sering pergi menunggang, mereka juga suka dandan antara satu sama lain, catnapping bersama-sama, minum dari palung kuda bersama-sama, dan banyak berciuman dan menjadi bodoh bersama-sama. Salah satu soalan yang paling biasa saya dapat ialah bagaimana Morris melompat ke Champy? Biasanya ia melalui tiang pagar yang digelar perhentian bas.


Pos pelekap Morris—AKA “perhentian bas”…

Memandangkan ibu manusia mereka mula berkongsi imej kedua-duanya di media sosial, mudah untuk melihat mengapa mereka mendapat begitu ramai peminat dengan cepat! Dan apabila Jennifer tidak sibuk merakam gambar pasangan comelnya, dia melakukan apa yang dia mampu untuk membantu kuda yang memerlukan—dan dia tahu bahawa Champy dan Morris adalah penyokong perjuangan itu juga!

“Champy dan Morris suka mengetahui bahawa kami membantu haiwan penyelamat lain mempunyai kehidupan yang lebih baik.” – Jennifer Boyle, pemilik Champy dan Morris

Lihat sahaja kucing manis dan duo kuda ini sedang tidur siang bersama!

Morris sedang mengambil frasa “dapat kembali” ke tahap yang baharu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!