Seekor anak kucing Swiss Alps membawa lelaki sesat ke tempat yang selamat

Seekor anak kucing yang penyayang dan pintar tidak meninggalkan sisi seorang lelaki yang tersesat di Pergunungan Alps Switzerland untuk satu saat. Bukan itu sahaja, dia membawanya ke tempat yang selamat.

Banyak yang diperkatakan tentang wira penyelamat anjing, yang telah mendapat kekaguman semua orang kerana telah menyelamatkan nyawa, dan merupakan bahagian penting dalam pencarian mangsa yang terselamat dalam bencana alam.

Kucing wira di Swiss Alps membawa lelaki yang hilang itu ke tempat yang selamat.


Walau bagaimanapun, persaingan lama antara anjing dan kucing nampaknya telah mencapai tahap membangkitkan pembenaran kucing dalam hal ini, kerana protagonis kucing cerita kita hari ini bertekad untuk membuktikan bahawa menjadi penyelamat bukanlah pekerjaan eksklusif untuk anjing.

Gimmelwald ialah salah satu daripada segelintir kampung yang bebas daripada lalu lintas kenderaan di Switzerland, di mana akses dengan kereta tidak dapat dilakukan kerana kekurangan sambungan jalan raya, tetapi selain itu, gunungnya sangat terdedah kepada runtuhan salji.

Setakat ini tiada siapa yang tahu nama penyelamat amatur ini.


Semasa mendaki melalui presint alpine ini, dengan sedikit penduduk, seorang pengguna Reddit yang dikenal pasti sebagai sc4s2cg memberitahu kami bagaimana pada satu ketika dalam perjalanannya dia kehilangan Utara dan berakhir di salah satu daripada banyak kampung terbiar di rantau ini.

“Saya sedang melihat peta untuk melihat cara untuk kembali ke hotel dan satu-satunya cara rasmi menuruni gunung adalah melalui denai tertutup,” kata pejalan kaki itu.

Dia tidak pernah membayangkan dia akan tersesat, lebih-lebih lagi seekor anak kucing akan menjadi penyelamatnya.


Bimbang akan keadaannya yang sukar dan sunyi di tengah-tengah ketiadaan, yang mengejutkan lelaki itu seekor anak kucing hitam putih muncul dan membimbingnya dengan lancar ke lembah yang berpenduduk. Anak kucing itu sentiasa menoleh ke belakang, memerhati sama ada lelaki itu akan mengikutnya dan membiarkan dirinya dipimpin oleh kucing itu.

Apabila kisah luar biasa itu diketahui, pengguna lain mengenali heroin bermisai kami, yang tinggal di kawasan itu, dan ini bukan penyelamatan pertama yang dia lakukan pada rekod menyelamatnya yang tidak bercela setakat ini. Dan mereka mempunyai foto untuk membuktikannya! Nampaknya anak kucing pendaki gunung ini tahu barangannya dan mengambil tugasnya dengan sangat serius.

Rupa-rupanya, kucing itu juga menunggu lelaki itu ketika dia sedang berehat akibat terseliuh kecil di sebelah kakinya, di tepi cerun. Tetapi sebaik sahaja dia berdiri untuk meneruskan perjalanan, penyelamat berkaki empat itu mula menunjukkan jalan pulang.

Pasti ada haiwan yang sangat istimewa sehingga menyelamatkan orang bukan sahaja di denai gunung. Mereka adalah anjing dan kucing yang benar-benar menyelamatkan nyawa manusia mereka tanpa mengharapkan apa-apa balasan. Mereka hanya muncul pada saat yang paling diperlukan, pada saat yang paling kompleks, apabila kedekatan makhluk kecil itu memberi mereka kasih sayang yang tidak mementingkan diri, mampu membangunkan mereka dari kesedihan, ketakutan dan kesunyian mereka.

Anak kucing manis ini tahu betul apa yang perlu dilakukan untuk membantu lelaki itu dan ia bukan kali pertama dia melakukannya.

Lihat video panduan kucing manis ini yang telah mencuri hati berjuta-juta di antara web:

Tidak ada keraguan tentang satu perkara: hari itu kucing itu bertindak seperti malaikat sejati untuk lelaki itu. Dan dia tidak boleh kurang bersyukur atas kasih sayang yang begitu banyak dari kucing kecil itu, tanpa mengenalinya.

Ini adalah kisah epik cinta tanpa syarat dan kepahlawanan. Ia adalah sesuatu yang ajaib, tidak ada keraguan tentangnya dan kita boleh mengatakan dengan selamat bahawa, walaupun kita yang mengambilnya, mereka, haiwan, yang menyelamatkan kita.

Leave a Comment

error: Content is protected !!