“Saya Salah Seorang Budak Flat’- Alif Satar Imbau Zaman Kanak-kanak

“Saya Salah Seorang Budak Flat’- Alif Satar Imbau Zaman Kanak-kanak

Alif memberitahu bahawa kehidupan masa kecilnya sama seperti kehidupan kanak-kanak yang lain. Dahulunya Alif merupakan salah seorang budak yang menetap di flat Wangsa Maju dari tahun 1990 hingga tahun 1997.

Nama Alif Satar tidak asing lagi dalam dunia seni tanah air. Alif merupakan seorang usahawan, pelakon, penyanyi, dan pengacara yang telah memenangi pelbagai award di Malaysia.

Baru-baru ini Alif berkongsi di laman instagram mengenai kehidupannya sewaktu kecil-kecil dahulu. Alif membawa keluarganya untuk menziarahi tempat yang pernah didudukinya sewaktu masih kecil bagi mengimbau kenangan yang ada.

Tambahnya lagi semasa darjah satu dan dua, alif bersekolah di sekolah rendah wangsa maju sebelum berpindah ke United Kingdom bagi mengikuti ibu dan bapanya yang ingin sambung belajar dengan tajaan biasiswa di sana.

Menurut Alif, sekembalinya mereka ke malaysia, Alif dan keluarganya masih menetap lagi di Wangsa Maju sebelum berpindah di Hartamas pada Tahun 2000.

“Beb, kat sin lah Alif membesar, macam-macam memori Alif kumpul kat sini. Paling best bila bawa anak-anak jalan haritu. Rupanya jiran-jiran lama masa ada lagi kat sini. Kind loving people they all are, and i wish them all the best”-kata Alif

Di ruangan komen juga rata-rata ada yang pernah tinggal di tempat yang sama dengan Alif,

“Akak pun budak flat, sampai tahun 2001 kalau tak silap. reminiscing the old days. true enuf, do not forget you roots”-kata mereka

“Wowww, saya pernah duduk flat kat blok b2 seksyen 4, wangsa maju. masatu kerja kat bukit bintang”-tulis Rashidi Ishak

Walau di mana jua kita berada jangan pernah lupa asal usul. Tentu seronok jika berpeluang untuk pergi ke tempat tinggal waktu kecil-kecil dulu. Di mana akar ditanam di situlah pokok akan tumbuh.

Sumber:Murai my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!