Penyelamat Kongsi Transformasi ‘Rescueversary’ Menakjubkan untuk Pixie the Kitten

Perkongsian bermakna!

Seorang penyelamat dari Filipina, Ninja, meraikan “Rescueversary” selama setahun untuk Pixie. Kecantikan bermata cerah itu adalah salah satu daripada 97 kucing yang diselamatkan yang dipelihara Ninja, seekor belacu dengan mata emas besar yang menakjubkan. Tetapi setahun yang lalu, Pixie adalah pemandangan yang menyedihkan; mata kirinya berkerak tertutup, dan badannya yang kurus kering dipenuhi kotoran.

Amaran: Gambar sebelum ini mungkin mengganggu sesetengah penonton.


Pixie berubah menjadi kucing tercantik, ingin tahu dan manis, terima kasih kepada Ninja, nama panggilan untuk penyelamat Lady Logarta.

“Hari ini ialah PIXIE’s 1st RESCUEVERSARY!💕🐈🎉Terima kasih semua yang menyokong advokasi saya. Tanpa bantuan awak, saya tidak akan dapat menyelamatkan anak kucing seperti Pixie.”

Inilah Pixie kecil semasa dia mula-mula tiba, mengeong meminta bantuan daripada Ninja. Siapa yang boleh berpaling dari bayi yang malang itu? Nasib baik, anak kucing itu akan mempunyai semua yang dia perlukan sekarang.

Ia hanya mengambil satu hari rawatan dengan ubat titis mata dan ubat untuk mata Pixie bertambah baik dengan ketara. Kemudian, dia memerlukan antibiotik untuk jangkitan pernafasan, tetapi dia pulih sepenuhnya. Matanya terbuka, dan dia sangat cantik.

Mata Pixie bertambah baik dengan hanya satu hari rawatan

Dengan penjagaan veterinar, pemakanan, dan kasih sayang, Pixie memenuhi namanya.

“Pixie mengarut🤣”


Pixie anak kucing di atas selimut
Adik Beradik Pixie yang Cantik Diselamatkan
Pixie dan ramai adik-beradik angkatnya sangat cantik, dengan banyak kot dan warna yang anggun. Tetapi mereka sering tiba dari keadaan yang paling teruk, bergelut untuk bertahan di jalanan.


Kucing yang diselamatkan di bilik kucing, Filipina
Ninja membawa bayinya ke temu janji veterinar biasa dan membersihkan serta menjaga bayi angkatnya. Kemudian, dia keluar pada waktu malam untuk memberi makan kepada sesat. Setiap hari, ia adalah satu perjuangan untuk mendapatkan kucing apa yang mereka perlukan, tetapi dia berkata dia tidak akan berputus asa.

“Hidup terlalu singkat untuk tidak melakukan perkara yang baik. Lakukan kerana cinta supaya yang mustahil menjadi mungkin. Ia tidak sukar apabila anda tahu apa yang anda perlu korbankan untuk menyelamatkan nyawa haiwan,” katanya dalam satu temu bual.

Pixie Membesar Bahagia
Anda boleh melihat betapa cantiknya kucing ini dan dia hidup tanpa penjagaan di dunia sekarang.

“Saya tertanya-tanya apa yang Pixie tatap..😹Dia sudah lama merenung dinding tetapi tiada apa-apa di sana.”


Pixie kucing yang diselamatkan, Ninja, belacu
Sejak bayi, dia kerap menyusu di atas selimut dan kemudian mengeluarkan lidahnya.


Pixie menyusu selimut ungu
Dia merindui ibunya sejak dia masih kecil dan menyusui selimut sambil membuat biskut sebagai pengganti.

“Pixie sangat comel❤dia sentiasa menyusukan selimut lembut dan saya pastikan saya menyediakan selimut yang bersih untuk dia menguli supaya dia dapat menenangkan dirinya. Dia juga lebih suka jika saya berada di sebelahnya sehingga dia tertidur, “kata Ninja.

Inilah seorang lagi Ninja cantik yang diselamatkan bernama Gabrielle, dengan satu mata biru dan satu mata emas.Ninja’s Rescued Kittens, Filipina, Gabrielle si kucing dengan mata yang berbeza warna

Ninja Anak Kucing Menyelamat
Penyelamat Lady Logarta, yang digelar “Ninja” dari Manila di Filipina, telah menyelamatkan kucing sejak 2017. Selepas menyelamatkan seekor anak kucing yang lemas dalam parit, dia memutuskan untuk memulakan penyelamatannya sendiri. Kini, dia meraikan 5 tahun menyelamatkan nyawa. Ia adalah perjuangan berterusan untuk memberi makan dan menjaga mereka semua, tetapi dengan menyelamatkan kucing ini, mereka menyelamatkannya sebagai balasan. Ia sesuatu yang kita dengar berkali-kali.

“Ada kalanya saya rasa tidak berguna tetapi kucing penyelamat saya menjadikan dunia tempat yang lebih bahagia… kadang-kadang saya tertanya-tanya.. adakah saya menyelamatkan mereka? atau adakah mereka menyelamatkan saya? …❤❤🐱,” tulisnya.

Sungguh malaikat penyelamat ini untuk kucing Filipina. Anda boleh mengikuti Ninja’s Rescued Kittens di Instagram dan Patreon.

Lady Logarta atau “Ninja”

Leave a Comment

error: Content is protected !!