Lelaki membawa anak kucing kecil ke dalam kedai haiwan peliharaan dalam kotak tisu dan pergi sebelum mereka boleh berkata apa-apa.

Hank ialah anak kucing kecil, dilahirkan pada 10 November 2017, tetapi dia sudah mempunyai kehidupan yang agak panjang. Ditemui pada usia empat hari dan nampaknya yatim piatu, dia telah dihantar ke dalam kotak tisu di Petco tempatan. Dermawan awalnya hanya tinggal cukup lama untuk meminta kakitangan kedai menjaga bayi itu sebelum melarikan diri keluar dari pintu.
Tetapi kakitangan di Petco tidak dilatih atau dibenarkan untuk menjaga anak kucing yatim piatu di kedai, jadi mereka menghubungi bantuan pakar. Masukkan Hannah Shaw, pengasas penyelamat kucing Kitten Lady. Dia bergegas untuk mengambil bayi yang baru lahir itu.

Selalunya lebih baik untuk meninggalkan anak kucing bersama ibunya sehingga ia bercerai susu, kerana ini meningkatkan peluangnya untuk terus hidup. Tetapi kadang-kadang, ibu sama ada meninggalkan anak kucing atau sampah, atau dibunuh. Dan kadangkala, orang yang berniat baik secara tidak sengaja mengambil anak kucing yang nampaknya hanya ditinggalkan.

Dehidrasi dan diselaputi kutu, Hank memerlukan bantuan.

Shaw berkata dia sangat menyayangi anak-anak kecil. Mereka sangat kecil dan terdedah sehingga mereka memerlukan bantuan yang paling banyak.

Juga, kerana mereka dibesarkan hampir sejak lahir oleh manusia, mereka menjadi sangat bersosial dengan kita dan membentuk ikatan yang kuat dengan ibu bapa manusia mereka.

Hank sangat kecil sehingga Shaw pada mulanya menyangka dia lelaki. Sehinggalah matanya terbuka beberapa hari kemudian, barulah dia menyedari bahawa anak kucing itu sebenarnya perempuan. Kini, pada tiga minggu, dia banyak berjalan – dan bercakap – banyak.

Topi untuk Hank! Kongsi ini dengan rakan anda.

Leave a Comment

error: Content is protected !!