Kucing Sakit Memenuhi Hajat Kanak-Kanak Apabila Dia Muncul Pada Pagi Krismas

Kucing mempunyai intuisi yang ramai di antara kita manusia kagum. Mereka nampaknya tahu bila kita paling memerlukannya, dan keupayaan mereka untuk merasakan kebaikan membantu ramai orang yang tersesat untuk mencari pendaratan lembut yang sangat diperlukan. Untuk seekor kucing tuxedo sesat yang kesepian, dia berada dalam keadaan yang sangat kasar apabila dia menemui kebahagiaannya selama-lamanya. Dan ia adalah perkara yang baik yang dia lakukan kerana, memandangkan keadaannya pada masa itu, dia mungkin tidak terlalu lama berada di jalanan. Dia diberi harapan Krismas, dan nampaknya manusia yang memberinya perhatian dan kasih sayang benar-benar mendapatnya juga. Cerita seperti Butter hanya menunjukkan kepada anda bahawa kadangkala, anda hanya perlukan sedikit kepercayaan. Dan, taburan sihir Krismas.

Bagaimanakah Mentega datang ke dalam hidup anda?
Semasa kami pertama kali bertemu dengan Butter, dia sesat. Dia telah terperangkap di garaj kami semalaman. Ia adalah Malam Krismas dan kanak-kanak telah meminta Santa untuk kucing lain. Pada masa itu kami hanya mempunyai 1–Chatness dan rakan sepermainan kegemarannya pada masa itu ialah Boxer kami, Lucy. Pagi Krismas tiba dan ketika kami meletakkan kotak di garaj, kami melihat ini…


Dia letih dan sakit. Anda boleh tahu dia seorang pejuang; mukanya semua tercalar, dia lesu, dan mempunyai abses yang mengerikan. Satu-satunya perkara yang memberinya keselesaan ialah saya menggoyangnya.

Dia meleleh dan demam panas. Selepas mendapatkan dia dirawat di doktor haiwan, kami fikir dia akan mencari jalan pulang ke rumah. Saya selalu meninggalkan makanan untuknya untuk berjaga-jaga. Maju pantas lima tahun kemudian, dan dia masih belum meninggalkan kami.

Bagaimana dia mendapat namanya?
Kami mula memanggilnya Buddy. Kebanyakannya kerana kami menganggap dia mempunyai nama dan dia hanya kawan kami. Itu berubah menjadi BudBud, Butter, Boo-kitty, dan Booki. Ayahnya memanggilnya Big Boy.


Mentega
Bagaimana keperibadiannya?
Dia adalah budak lelaki yang paling santai dan riang. Dia tidak pernah tergesa-gesa untuk apa-apa, dia suka berada di luar. Dia membawa saya hadiah sepanjang masa. Yang paling mengerikan ialah bahagian belakang arnab. (RIP kelinci kecil) Dia tidak suka apabila kucing lain masuk ke halaman rumah kami. Dia memang pelindung, tetapi dia telah membantu membesarkan 4 ekor anak kucing dan merupakan abang yang terbaik. Dia bermain dengan begitu lembut semasa mereka masih anak kucing dan paling sabar apabila mereka belum bersedia untuk berehat, tetapi dia begitu.

Apakah hobi kegemarannya?
Dia suka tidur. Dia suka makan. Dia suka menggigit jari kaki anda… Dia suka memburu dan mengejar apa sahaja di luar. Dia juga suka membuat biskut pada semua selimut lembut yang kami ada.

Mentega
Mentega
Bagaimanakah dia bergaul dengan adik-beradik kucingnya di rumahnya?
Dia sangat mesra dengan semua 5 orang adik-beradiknya. Dia suka mengejar laser dengan mereka. Dia juga suka bergayut dengan mereka. Rakan sepermainan kegemarannya ialah Ozzy kecil yang berumur 6 bulan. Ozzy menunggu Butter masuk dari luar dan menyerang sebaik sahaja dia melihatnya. Saya telah melihat Ozzy tertidur kerana Butter mandikan dia.

Apakah keistimewaan yang anda ingin tahu orang ramai tentang Mentega?
Mentega adalah Raja Jika saya muat Saya duduk… walaupun dia tidak muat. Dia 19 lbs cinta tulen. Dia kacak dan dia tahu itu. Dia satu-satunya anak kapal kami yang tidak manja busuk, dan saya rasa itu kerana dia tahu bagaimana rasanya berada di jalanan tanpa keluarga untuk menyayanginya. Dia adalah kucing yang paling setia dan penyayang yang pernah saya miliki. Dia selalu mendengkur apabila disentuh tangan. Dia berterima kasih kepada keluarganya dan kami amat berterima kasih kepadanya. Semua 19 lbs dia.


Mentega
Saya ingin mengucapkan “terima kasih” khas kepada Jennifer kerana membenarkan saya berkongsi cerita dan imej berharga Butter dengan semua pembaca Cattitude Daily. Nampaknya Butter menerima keajaiban Krismasnya dan dia adalah hadiah indah yang terus memberi.

Leave a Comment

error: Content is protected !!