Kucing Liar Merayu Dibenarkan Di Dalam Supaya Dia Boleh Beranak

Salami, seekor kucing terbiar, memutuskan untuk bersalin di sana kerana ia adalah satu-satunya tempat yang dia fikir dia akan selamat.

Pada awal musim gugur tahun lalu, Salami mula mengunjungi rumah Ida Floreak selepas memerhati kucing Floreak sedang berehat di anjung belakang.

The Dodo dimaklumkan oleh Floreak, seorang pelukis yang tinggal di New Orleans, bahawa “dia datang dan dia benar-benar mencintainya.” Dia lebih meminati lelaki itu daripada dia, dan mereka kadang-kadang menghidu antara satu sama lain. Seronok melihat bahawa jelas sekali dia datang melawatnya.

Floreak mula meninggalkan makanan untuk Salami, dan tidak lama kemudian, kucing hitam kecil itu muncul di rumahnya setiap pagi, mengeong di pintu. Walaupun Salami tidak sabar untuk makan percuma, dia gelisah di sekitar Floreak.

Kemudian, kucing hitam kecil itu mula mendapat sedikit perut. “Matlamat saya adalah untuk dapat membawanya masuk untuk diperbaiki dan diberi vaksin,” kata Floreak. “Tetapi sebelum dia cukup selesa untuk itu, dia kelihatan hamil.”

Semasa mengandung Salami, dia mula menghabiskan lebih banyak masa di sekitar Floreak, membenarkan dirinya dibelai dan disikat. Kemudian, pada suatu pagi di awal April, Salami muncul lebih awal daripada biasa.

“Dia datang pada pukul 5 dan mencicit dengan sangat gigih dengan cara yang kelihatan tidak wajar,” kata Floreak. “Jadi saya membenarkan dia masuk dan dia mula melahirkan anak sekitar 8 atau 9 pagi.”

“Saya terkejut kerana saya fikir apabila dia mempunyai mereka, saya tidak akan melihatnya selama beberapa minggu,” tambahnya.

Apabila Salami tanpa diduga melahirkan dua ekor anak kucing, Floreak hampir tidak sempat membentangkan selimut dan menyenyapkan bilik tidurnya. Floreak merasakan Salami sudah selesai melahirkan anak-anaknya memandangkan dia kelihatan berpuas hati.

Kemudian pada malam itu, Floreak sedang melakukan panggilan Zoom dengan rakan-rakan apabila Salami menghasilkan dua lagi anak kucing kecil. “Saya sangat gementar tidak pernah melihat atau melakukan perkara seperti ini sebelum ini,” kata Floreak. “Tetapi untuk melihatnya, jelas dia hanya tahu apa yang perlu dilakukan. Ia adalah pengalaman yang sangat sengit.”

Dengan New Orleans di bawah kuarantin, Salami dan anak kucingnya menerima perhatian penuh Floreak selama dua bulan – dan keluarga kecil itu berkembang maju.

“Dia seorang ibu yang luar biasa,” kata Floreak. “Dia sangat prihatin dan manis.”

Keempat-empat ekor anak kucing telah menemui rumah kekal terima kasih kepada Floreak, tetapi hanya Salami yang masih bersamanya. Tiada pilihan lain selepas semua yang mereka terpaksa harungi bersama.

Walaupun dia tidak sabar menunggu anak-anak kucing itu diambil sebagai anak angkat, kucing Floreak yang lain nampaknya telah menyesuaikan diri dengan kebiasaan baharu. “Dia tidak biasa dengan anak-anak kucing dan agak merindui menjalankan rumah,” “jelas Floreak. “Dia dan Salami, bagaimanapun, masih berbaik-baik.

Leave a Comment

error: Content is protected !!