Kisah Benar Si Oyen Yang Menderit4 Sakit Kur4p Di Muka Kini Sembuh Seperti Oyen Yang lain

Seekor kucing halia sesat mula muncul di halaman belakang rumah seseorang.

Dia kelihatan seperti sudah lama tidak makan jadi mereka meletakkan sisa spageti untuknya dan dia sangat lapar sehingga dia segera menghabiskan mangkuk itu.

Dia terus berkeliaran di situ dan pasangan itu menyangka mukanya telah melecur, tetapi sebenarnya dia mengalami kes kurap yang teruk.

Kurap disebabkan oleh tindak balas alahan terhadap najis hama, ia boleh menjadi sangat gatal dan mengakibatkan pembentukan kulit mati.

Ia pasti sangat tidak selesa untuknya, ia agak maju dan perlu dirawat secepat mungkin.

Setiap kali mereka cuba mendekatinya dia akan melarikan diri dan bersembunyi di dalam semak.

Bantuan telah tersedia kerana mereka telah menghubungi CatManChris, dia menggunakan pengalamannya dan tidak lama lagi telah memerangkap perkara yang malang itu.

Seperti kebanyakan kucing yang hidup di jalanan, apabila terperangkap dalam perangkap dia panik dan menghantukkan mukanya ke sangkar yang menyebabkan ketulan besar kerak kurap pecah.

Kucing malang ini tidak berada dalam cara yang baik.

Keesokan harinya dia menjadi lebih tenang dan Chris dapat memberinya beberapa ubat dan tidak lama kemudian semua kulit mati mula gugur – dia semakin sihat.

Chris memutuskan untuk menamakannya Rufus, dia tahu Chris ada untuk membantunya dan mereka tidak lama kemudian menjadi kawan.

Tonton video untuk melihat transformasi yang menakjubkan:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!