“Kau ni Oyen aku tengah banyak kerja nak repair Jeep ni kau boleh pulak ajak aku gurau dengan kau”

Jurugambar Steve Hamel tidak menyedari bahawa ia akan menjadi permulaan perjalanan yang hebat apabila dia mengerjakan jipnya di garajnya pada akhir Disember tahun lalu. Steve melihat seekor kucing yang cantik dan mesra di garajnya, dan kerana dia tidak mempunyai sebarang kucing, dia secara semulajadi membuat kesimpulan bahawa dia hilang dan pergi mencari keselamatan.

Steve melihat kucing berambut merah itu menyertainya di garaj ketika dia sedang memeriksa kenderaan itu. Kucing itu memasuki jip dengan tenang, seolah-olah dia tahu apa yang dia lakukan, dan nampaknya dia ingin berkongsi pengetahuan kucingnya yang luas.

Steve menyatakan:

“Hanya cuba membaiki Jeep saya. Saya bukan orang kucing pun.”

Walaupun dia tidak tahu dari mana datangnya anak kucing oren itu, Steve jatuh cinta serta-merta, dan sudah tentu anak kucing yang licik itu memastikan mendapat perhatiannya, memanjat bahunya untuk meringkuk manis. Dia berdiri di sana di bahunya untuk berputar dan mengenali tempat itu seolah-olah Steve adalah kereta dirajanya.

Dia meneliti Jeep itu dengan teliti selepas meninjau keadaan dari atas trak tunda. Dia berhenti di kotak peralatan dan mendakwanya sebagai katil baharunya selepas memastikan semuanya teratur, yang membuatkan Steve tidak berjaga-jaga.

Mereka memeriksa anak kucing itu, tetapi mereka tidak menjumpai kolar atau cip mikro untuk mencari keluarganya, dan mereka juga pergi bertanya kepada jirannya jika sesiapa mengenalinya.

“Jika kami tidak berjaya, kami akan memelihara kucing itu. Ia adalah cinta yang hebat.”

Anak perempuan lelaki itu memutuskan untuk menamakan kucing itu Sally, dan seluruh keluarga jatuh cinta dengan gadis manis itu. Mereka tergesa-gesa membeli beberapa bekalan dan plak kecil yang tertera namanya.

Steve yang bersemangat menambah:

“Sally suka melepak di bahu saya dan walaupun dia mempunyai set kuku yang lengkap yang menyebabkan ia menyakitkan untuk melakukan ini di sekitar rumah, jaket kerja saya menjadikannya agak selesa.”

Beberapa hari selepas mereka menemui kucing itu, mereka menerima panggilan daripada keluarga yang mengenal pasti dia sebagai haiwan peliharaan mereka yang hilang selepas Steve berkongsi kisah itu di Facebook.

Steve sedikit sedih berkata:

“Kami menemui pemiliknya. Orang-orang cantik ini disatukan semula dengan kucing kesayangan mereka. Mereka tinggal di sekitar sudut dan mempunyai banyak gambar menyentuh kucing bermain dengan anak perempuannya. Seronok rasanya dapat menyatukan mereka walaupun dalam masa yang sama dia menyayat hati. Walaupun hati saya berat, saya tahu kami melakukan perkara yang betul.”

Bertemu dan meluangkan masa dengan anak kucing itu menyentuh hati keluarga ini dan meninggalkan kekosongan di rumah mereka, jadi Steve mempertimbangkan untuk menambah ahli kucing baharu kepada keluarganya.

Steve menambah:

“Oleh kerana kami mempunyai lubang berbentuk kucing di hati kami, kami memutuskan untuk menerima pakai.”

Semua orang teruja apabila mereka akhirnya menemui integrasi optimum. Steve menerangkan:

“Kami menaruh hati pada seekor kucing, tetapi kucing ini telah memenangi kami. Kucing hitam kurang berkemungkinan untuk diterima pakai berbanding kucing lain, dan ia sangat comel. Ini ialah Sally 2.0 kerana kami telah mencipta label Sally sebelum ini.

Kunjungan yang tidak dijangka oleh anak kucing yang mesra itu meninggalkan kesan besar kepada Steve, ia menunjukkan kepadanya bahawa rumah tangganya masih kehilangan ahli untuk lengkap dan mereka tidak pernah membayangkan akan menemuinya. Kucing di garajnya itu pasti meninggalkan kesan di hatinya yang tidak akan terpadam.

Leave a Comment

error: Content is protected !!