Telah Ditemui M3ninggal Kerana Positif Covid-19, ‘Tinggal Hanya Seorang Diri, Beritahu Bahawa Demam Panas’

Telah Ditemui M3ninggal Kerana Positif Covid-19, ‘Tinggal Hanya Seorang Diri, Beritahu Bahawa Demam Panas’

Sudah tiba waktunya, Menurut adik 4rwah, kakaknya memang tinggal seorang diri dan beritahu demam panas sejak hari raya lagi.

Tiada balasan whatapps dan tidak menjawab panggilan telefon membuatkan ahli keluarga cuba ke rumah man gsa sebelum menemui Nik Nurjihan Nik Mahayuddin.

DiTemui M3ninggal Positif Covid-19

Bekas setiausaha kepada mantan Ketua Pegawai Operasi The New Straits Times Press (M) Bhd ditemui men inggal dunia akibat Co vid-19 di rumahnya di Taman Sri Muda, Seksyen 25, Shah Alam, Selangor, kelmarin.

Nik Nurjihan Nik Mahayuddin, 43, ditemui tidak sedarkan diri oleh abangnya yang ke rumahnya kira-kira jam 11 malam selepas tidak dapat dihubungi.

Adik ar wah, Nik Yusrina, 39, berkata, abangnya kemudian menghubungi pihak hospital dan pegawai perubatan yang tiba di lokasi mengesahkan ar wah sudah men inggal dunia.

Tinggal Seorang Diri, Beritahu De mam Pa nas

“Kakak tinggal seorang diri dan dia ada beritahu dem am panas sejak Hari Raya Aidiladha. Sehingga Jumaat lalu, kesihatan ar wah masih belum baik.

“Ibu ada menyuruhnya mendapatkan rawatan di klinik dan kami bertanya perkembangan kesihatannya setiap hari.

“Namun semalam dia tidak menjawab panggilan serta membalas WhatsApp, jadi abang ke rumah mencarinya sebelum dia ditemui sudah tidak sedarkan diri,” katanya ketika dihubungi.

Nik Yusrina berkata, jen azah kakaknya dibawa ke Unit Forensik Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang untuk ujian sa ringan Co vid-19 dan bed ah sia sat untuk mengetahui punca kem atian.

Positif Covid-19

“Petang ini pihak hospital menghubungi saya mengesahkan ar wah po sitif Co vid-19. Kami masih menunggu maklumat mengenai tarikh dan waktu sebenar kem atian kakak.

“Keluarga amat terk esan dengan pem ergian kakak yang juga anak ketujuh daripada sembilan beradik. Ar wah seorang kakak yang bertanggungjawab dan prihatin kepada ibu,” katanya.

Menurutnya, urusan jen azah dan peng ebumian kakaknya akan disempurnakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Merakamkan ucapan takziah kepada seluruh keluarga Nik Nurjihan Nik Mahayuddin. Semoga Allah mengampunkan dosa-dosanya dan ditempatkan di kalangan orang beriman. Al-Fatihah.

BB: Semoga ar wah ditempatlan di kalangan orang yang beriman. AlFatihah.

Sumber : myMetro / Mingguanwanita

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Berani Bangkit

Leave a Comment

error: Content is protected !!