Datuk Kucing Menjaga Anak Kucing Yang Telah Dibu4ng Dalam Kotak

TinyKittens, sebuah organisasi hak haiwan yang berpangkalan di Fort Langley, British Columbia, telah menerima sekumpulan anak kucing yang perlu diselamatkan. Dalam hujan, orang Samaria yang Baik Hati mendengar mereka menangis dan menemui mereka di dalam kotak kadbod di tepi tong sampah.

Anak-anak kucing itu segera diselamatkan. Mereka baru berusia empat minggu dan mengeong dan meminta perhatian daripada aktivis hak haiwan yang datang.

Pengasas TinyKittens, Shelley Roche membawa mereka masuk dan memberi mereka rumah di ruang tamunya. Snowdrop, Snapdragon, Azalea, Sage, dan Dahlia ialah nama bunga yang diberikan kepada rumpun gebu sebagai penghormatan kepada kucing Stan-Lily yang telah pulih dengan baik.

Anak-anak kucing itu sihat dan mesra, dalam berat badan yang baik. Nampaknya mereka pernah berhubung dengan manusia sebelum ini. “Adalah bernasib baik kerana mereka sampai kepada kami tepat pada masanya, dalam keadaan selamat, hangat dan cukup makan,” kata TinyKittens.

Selepas ujian yang panjang, apabila anak kucing diperiksa dan diberi makan, mereka jatuh ke dalam tidur sama sekali, membentuk busut kecil mendengkur.

Adik beradik bulu sentiasa rapat dan menyokong antara satu sama lain.

Datuk Mason, seekor kucing tempatan yang telah diselamatkan sebagai seekor liar dan berubah menjadi datuk yang paling penyayang untuk anak-anak yatim piatu, tiba untuk memberikan anak kucing bunga apa yang mereka perlukan: kasih sayang dan penjagaan.

Kucing tua itu segera mengambil anak murid barunya. Dia menghempaskan dirinya ke katil mereka untuk memeluk pemuda itu tanpa halangan dan mula menjilat mereka satu persatu, dengan murah hati memberikan kasih sayangnya kepada semua orang.

Anak-anak kucing itu mendengkur kuat dan menguli cakar mereka manakala datuk bersusah payah membawa mereka ke dalam penampilan yang bersih dan rapi.

Seorang lagi anak kucing TinyKIttens yang menyelamatkan dan anak didik nombor satu Mason, Aura, menyertai parti berpelukan.

Anak-anak kucing itu tidak terlebih dahulu menggembirakannya, tetapi setelah menyaksikan dedikasi Mason kepada anak-anak, dia memutuskan untuk mengikuti jejaknya.

SUMBER: BERANI BANGKIT MEDIA

Leave a Comment

error: Content is protected !!