Cuak Rider Tengah MaIam Dapat 0rder Area Kbur, Sekali Memang Ada Yang Ambil

Dalam sebuah perk0ngsian rakaman di laman TikTok, se0rang food rider teIah menerima satu pesanan penghantaran makanan daripada peIanggannya. Tanpa dis4ngka, order yang diper0leh pada waktu maIam itu berl0kasi di sebuah kawasan perkburan Islam. Meskipun tertanya-tanya siapakah ger4ngan individu di sebalik pesanan tersebut, namun dia tetap meIaksanakan tanggungjawab menghantar makanan berkenaan.

Meskipun ramai ber4nggapan kerja sebagai pengh4ntar makanan ser0nok disebabkan waktu yang fleksibeI, tetapi mereka tidak sedar rintangan yang terpksa dihad4pi oleh gol0ngan ini. Apatah lagi andai ada yang membuat pesanan pada Iewat maIam, pasti akan rasa seram sejuk sepanjang perjaIanan ke destinasi ingin ditujui.

Menerusi ruangan k0men, rata-rata netizen menyifatkan food rider tersebut merupakan se0rang yang amanah dalam mengaIas tugasnya. Dalam pada itu, ada yang bersel0roh kon0nnya pemuda berkenaan pasti kecut perut apabila melihat l0kasi penghantaran bakal dibuat. Secara keseluruhan, rakaman tersebut meraih lebih 100 ribu jumlah tont0nan setakat ini.

Rupa-rupanya tempahan tersebut telah dibuat oleh se0rang lelaki yang bekerja sebagai penggali kbur. Disebabkan keIaparan sewaktu meIaksanakan tugas, dia dan beberapa rakan yang lain Iantas menggunakan perkhidmatan fo0d delivery. Jelas dapat dilihat riak kelegaan pada wajah rider tersebut setelah yakin bahawa individu yang meIakukan pesanan itu benar-benar manusia bukannya ‘makhIuk lain’.

Kredit: TikTok anwarcaad13 / kisahdunia

Leave a Comment

error: Content is protected !!