Comel Sungguh Anak Sheera Iskandar , Puteri Long Harissa Bakal Berusia 9 Bulan Dan Memiliki Sep4sang Mata Cantik.

Comel Sungguh Anak Sheera Iskandar , Puteri Long Harissa Bakal Berusia 9 Bulan Dan Memiliki Sep4sang Mata Cantik.

Difahamkan, b4yi Sheera dan suaminya iaitu Mohd Halim Abdul Gani ini pernah dit4han di w4d hspital hampir sebulan atas faktor kesihatan. Namun kini Harissa makin sihat dan manja. Alhamdulillah!

22 Februari ini, genap sembilan bulan usia Harissa. Sheera atau nama sebenarnya Tengku Shaheera Ilani Tengku Iskandar Putra selamat mel4hirkan anak sulung pada usia 37 tahun pada 22 Mei 2022 di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia.

Sejak berk4hwin dan bergelar ibu, tidak dinaf1kan anak kepada pelakon jelita veteran, Aznah Hamid ini kian matang dan makin berseri-seri.

Makin membesar sihat dan aktif, b4yi perempuan yang diberi nama Puteri Long Harissa ini nyata mencvri tumpuan peminat ibunda tersayang.

Miliki Mata CantikDalam temu bual bersama Nona, Sheera memberitahu dia terdetik berniaga sabun pencuci muka Tomasoap secara tid4k sengaja apabila meminta pihak kilang mengeluarkan pencuci muka untuk kegunaannya sendiri.

“Sebelum ini memang saya cari produk untuk r4wat kulit muka. Tambah-tambah bila pakai tudung, area dagu dan dahi akan mudah naik jer4wat.

Disebabkan sus4h nak cari produk yang sesuai, saya minta kilang hasilkan satu produk yang tidak mengandungi chemic4l dan boleh pakai tiap hari. Setelah buat beberapa kali kajian, akhirnya ada penyelesaian untuk m4salah kulit muka saya.

Mula-mula Tomasoap ada sabun je dan saya test dekat diri dulu. Saya tak nak jual sebab ris4u kesannya mungkin tak sama bagi sesetengah orang. Lepas percaya dengan keberkesanan Tomasoap, baru saya ber4ni jual pada tahun 2018.

Dari sabun, kami keluarkan krim muka dan kemudian serum. Alhamdulillah sejak tahun 2018 sampai sekarang kami dah ada regular customer.”

Tiap kali tengok Sheera pasti ingat Gerak Khas. Memang namanya cukup sinonim dengan drama kep0lisan berkenaan. Lebih istimewa, takdir Allah juga telah mempertemu Sheera dengan seorang angg0ta polis tampan yang kini bergelar suaminya.

Kuat betul penangan Gerak Khas dalam diri pelakon cantik ini sampai bertemu jodoh pun dengan angg0ta badan beruniform!

Dalam pada itu, Sheera juga amat mementingkan kesih4tan diri apatah lagi dengan usia yang kian meningkat. Dia mended4hkan pernah menjalani pembed4han membu4ng cyst di 0vari.

Hasil pembed4han itu d0ktor mendapati Sheera turut mengalami Polycystic Ovary Syndr0me atau PC0S.

“Doktor kata faktor peny4kit ini adalah daripada keturunan dan gen3tik diabetic. Bila dah berumah tangga ni, lagi saya kena jaga. Sebelum bed4h, bahagian yang ada cyst tu timbul tapi sekarang dah susut.

Waktu saya kena bedah kalau tak silap tahun 2015. Masa tu saja pergi buat medical check up memandangkan umur pun dah lebih 30 tahun.

Start dari situ, saya jaga pemakanan dan elakkan makanan yang boleh aktifkan cyst tu balik. Alhamdulillah, k4hwin ada rezeki dapat meng4ndung semula jadi tanpa apa-apa r4watan kesuburan.

Yang penting kena tahu keadaan badan macam mana. Jaga pemakanan itu penting. Sebelum kahwin lagi memang saya dah amalkan pengambilan folic acid dan fish oil. Saya dapat tahu saya h4mil bulan September lepas.”

Semoga rumah tangga Sheera dan suami lebih bermakna dengan kehadiran puteri sulung di samping suks3s dalam kerjaya yang diceburi.

Sumber:HM

 

Leave a Comment

error: Content is protected !!