Ayam Jantan Gelandang4n Terus Pulang Di Kedai Auto Dan Akhirnya Menjadi “Pekerja” Sepenuh Masa

Pada suatu hari musim panas di North Carolina, seekor ayam jantan berkeliaran di sebuah kedai kereta. Pekerja di kedai itu bertanyakan pemilik ayam jantan itu, tetapi mereka tidak dapat mengesan dari mana dia berasal. Mereka memberinya lebihan makanan dan menyangka dia akan pergi sendiri.

Apabila pekerja kembali bekerja selepas hujung minggu yang panjang, ayam jantan itu masih ada, sama seperti dia menunggu mereka kembali. Akhirnya, lelaki itu menerima dia sebagai milik mereka dan menamakannya Earl. Dia telah tinggal di kedai itu sejak itu, dan menjadi rakan sekerja kegemaran semua orang, menjadi selebriti di kalangan pelanggan juga.

Pemilik bersama garaj Joe Gallo memberitahu dalam temu bual dengan The Dodo bahawa Earl biasanya tidur di atas pokok di belakang kedai, tetapi apabila cuaca buruk, pekerja syif membenarkan dia masuk untuk bermalam dan memastikan dia kekal kering. dan selamat. Pada waktu pagi, dia datang berlari sebaik sahaja lelaki pertama tiba dan membuka kedai. Hari Earl bermula begitu sahaja. Dia mendapat sedikit makanan daripada seorang pekerja dan kemudian mengelilingi garaj mencari pepijat dan labah-labah, mematuk dan melihat di bawah bangku dan kotak alatan. Earl juga suka menyapa pekerja apabila mereka tiba di kedai auto.

Sepanjang hari, dia akan merayau-rayau untuk dikejar oleh anjing liar dan kadang-kadang menangkap biawak. Dia akan mengikut budak-budak itu dan duduk berhampiran kereta yang sedang mereka kerjakan, sama seperti dia seorang pekerja biasa, tetapi kadang-kadang dia hanya tidur sebentar di bawah kereta. Earl tidak mempunyai idea bahawa dia menghalang kerja mereka, tetapi lelaki itu benar-benar cuba yang terbaik untuk berhati-hati dan bekerja di sekelilingnya.

Sudah setahun sejak Earl si ayam jantan muncul di kedai kereta dan dia telah menjadi selebriti tempatan. Garaj R dan R agak popular di North Carolina, juga kerana Earl, dan kini mereka berfikir untuk menjadikannya subjek logo baharu dan baju seragam mereka. Tatal ke bawah dan lihat foto Earl si ayam jantan dan hari biasanya di tempat kerja.

R dan R Garage mempunyai seekor ayam jantan sebagai salah seorang pekerjanya dan rakan sekerjanya pasti menikmati syarikatnya.

Sebaik sahaja pekerja pertama tiba, Earl berlari ke arah pintu masuk dengan teruja untuk memulakan harinya di tempat kerja.

Lelaki itu memberinya secawan calar dan sebaik sahaja dia selesai, dia pergi mencari labah-labah dan pepijat.


Dia juga memberi salam kepada semua orang yang tiba di kedai dan mengekori mereka sebentar. Dan kemudian memerhatikan lelaki itu dengan teliti semasa mereka bekerja.

Apabila dia sudah cukup menonton, dia tidur sebentar. Di mana-mana sahaja. Walaupun semua usaha yang dilakukan oleh lelaki di R dan R untuk menjaga Earl, dia hampir dilanggar kereta beberapa kali, tetapi dia hebat dalam memastikan dirinya hidup setakat ini.

Kadang-kadang dia juga pergi ke luar dan dikejar oleh anjing liar. Pekerjaan yang sukar untuk ayam jantan, bukan?


Earl cukup popular di kalangan pekerja dan juga pelanggan. Kanak-kanak akan meminta untuk dibawa bersama ibu bapa mereka apabila mereka mengambil kenderaan supaya mereka dapat melihat Earl.

Jika anda berada di kawasan itu dan anda perlu membaiki kereta anda, singgah di Garaj R dan R. Earl the Rooster akan menunggu anda di pintu masuk untuk menyambut anda.

Leave a Comment

error: Content is protected !!