Anak Kucing Ditemui Secara Berasingan, Bersilang Laluan Satu Hari Dan Menjadi Kawan

Seekor anak kucing kecil ditemui terperangkap dalam perangkap tikus, tetapi syukur, dia telah diselamatkan dan dibawa ke Saving Grace Rescue di California (Amerika Syarikat) untuk mencari kehidupan yang lebih baik. Kerana sikapnya yang ceria dan menyenangkan, dia dipanggil Sunshine sebaik pulih.

Sunshine menyatakan apabila dia tiba di rumah angkatnya bahawa dia tidak mahu bersendirian lagi. Kucing itu pernah berpaut pada mainan peluk yang hanya saiznya atau memburu pangkuan ibu bapa angkatnya sepanjang masa. Disebabkan perkara di atas, mereka sekeluarga memutuskan untuk mengambil anak kucing yang lain supaya Sunshine mempunyai lebih banyak syarikat.

Mereka tidak perlu menunggu banyak hari untuk Saving Grace Rescue memberi amaran kepada mereka tentang seekor anak kucing tunggal berusia 3 minggu yang, dengan ekornya cedera, sedang mencari rumah angkat dengan segera.

Cheddar, anak kucing, sangat kecil, dengan mata yang sedih dan kuasa yang luar biasa dalam suaranya. Ibu Sunshine, Joyce, menjaga anak kucing oren kecil itu dengan harapan dapat mempercepatkan pemulihannya dalam persekitaran yang penuh kasih sayang.


Sunshine, di seberang bilik, menunggu dengan teruja untuk menyambut anak kucing yang baru tiba di rumah. Apabila tiba saatnya, kucing coklat itu menghampiri pendatang baru itu dan mengusap perlahan belakangnya, seolah-olah menyambut dan memberi persetujuan.

Cheddar, untuk satu, sangat gembira kerana akhirnya mempunyai adik beradik untuk meringkuk, jadi dia cepat-cepat memulakan dengkurnya dan mencium Sunshine.


Anak-anak kucing itu dengan cepat menjadi kawan, seolah-olah mereka telah mengenali satu sama lain selama bertahun-tahun.

Joyce menyatakan:

“Mereka berdua kesepian, jadi saya pasti mereka menghargai satu sama lain. Mereka menghabiskan masa mereka bersama bermain, tidur, dan berkongsi hidangan.”

Sunshine tidak pernah meninggalkan Cheddar dan sentiasa ada untuk menghiburkannya semasa dia pulih daripada masalah kesihatannya. Apabila anak kucing oren itu menjadi lebih kuat, dia tidak sabar untuk bermain dan bergaduh dengan kakaknya. Cheddar menunjukkan banyak kuasa ketika bermain, dan walaupun lebih kecil, dia menjaga kakaknya pada setiap masa.

Sweet Sunshine menyokongnya pada setiap langkah, mendorongnya untuk mencuba perkara baharu. Dia sentiasa menjadi bayangannya, mendorongnya untuk terbang dan menguji batasannya.


Sungguh luar biasa apabila pasangan anak kucing ini melekat antara satu sama lain, mereka tidak dapat dipisahkan. Sunshine mengambil alih sebagai kakak, dan Cheddar pantas mengikut. Setiap pagi dengan sarapan pagi, mereka berseru serentak. Mereka berkumpul untuk bertemu kucing penduduk dan menyiasat setiap kawasan.

Pusat penyelamat menyangka mereka boleh kekal bersama selama-lamanya apabila mereka akhirnya bersedia untuk langkah seterusnya.


Akhirnya, selepas melalui sistem jagaan angkat, kedua-dua rakan seperjuangan itu bertemu dengan keluarga hebat yang mengambil mereka berdua sebagai anak angkat. Mereka serta-merta berasa seperti di rumah dan bertemu dengan kakak anjing mereka Panko, yang mengalu-alukan mereka dan juga mengambil tidur yang indah dengan mereka.

Panko dan anak kucing, yang telah dinamakan semula sebagai Mikan dan Jima, telah membentuk trio yang menawan dan nakal. Kucing-kucing itu menemui rumah bersama dan cukup gembira dengan keluarga baru mereka.

Leave a Comment

error: Content is protected !!