Anak Kucing Dengan Nydrocephalus Yang Mengimpikan Nama, Mendekati Seorang Lelaki Dan Meminta Dia Mengangkatnya

Mencari rumah untuk anak kucing terbiar mungkin salah satu fantasi terhebat mereka, tetapi bagi kebanyakan orang, ia tidak pernah menjadi kenyataan. Jika anak kucing gelandangan itu juga mempunyai penyakit atau keadaan tertentu, kemungkinan seseorang mengambilnya sepanjang hayatnya adalah sedikit.

Anjing dan kucing ini, tidak kira betapa sukarnya ia kelihatan, memerlukan kasih sayang juga, seperti yang ditunjukkan oleh kisah Arlo.

Arlo diberi suntikan kedua pada kehidupan di Pusat Pengangkatan Perlindungan Kucing Bridgend di Wales Selatan.

Dia dilahirkan dengan beberapa masalah fizikal. Tabby comel itu tidak pernah membiarkan apa-apa menghalangnya, dan apa yang dia mahukan hanyalah untuk disayangi.

Dia mungkin tidak kelihatan seperti kucing lain, tetapi dia mempunyai banyak cinta untuk diberikan dan sentiasa melakukan kejahatan comel.

Tidak mengambil masa lama untuk anak kucing comel itu disahkan menghidap hidrosefalus (pengumpulan cecair di dalam otak), yang menyebabkan kepalanya berubah bentuk.


Walaupun hidrosefalusnya, Arlo dinilai sihat selepas pemeriksaan penuh doktor haiwan. Kakitangan berusaha untuk mencari anak muda ini sebuah keluarga yang hebat yang dapat memenuhi semua permintaannya untuk memberikannya kualiti hidup yang terbaik.

Davy, seorang pekerja sosial untuk kanak-kanak kurang upaya, telah memikirkan untuk membawa rakan kucing ke rumahnya pada masa ini.

Lelaki itu berharap untuk mencari kucing tua untuk menemaninya dalam kesunyian di dalam kabin, tetapi terima kasih kepada rakan-rakannya, dia terserempak dengan Arlo.

Setiap kali Cats Protection menyiarkan foto baharu Arlo muda, mereka mula menandainya di Facebook. Davy bergelut untuk menjauhkan pandangannya daripada kucing comel ini.

Davy menjadualkan lawatan ke tempat perlindungan untuk melihat kucing berusia satu tahun itu. Arlo malu dan teragak-agak dalam situasi sosial, tetapi dia dan Davy bertindak segera. Ia, tanpa ragu-ragu, cinta pandang pertama.

“Hanya pandangan awal yang membuatkan saya langsung jatuh cinta,” jelas Davy.

Anak kucing yang malu-malu itu berani menjilat tangan lelaki yang tidak dikenali itu malah mula mendengkur dalam pelukannya.

Seperti yang sering berlaku, mereka kelihatan bertujuan untuk satu sama lain, dan tidak ada apa-apa di dunia yang boleh memisahkan Arlo dan Davy muda. Mereka kini berkongsi rumah dan sangat gembira kerana dapat menumpukan masa dan perhatian mereka kepada satu sama lain.

Arlo tiba di rumah baharunya dan segera duduk di tempat kegemarannya di pangkuan Davy.

“Dia masih malu dan takut, dan dia tidak suka bunyi yang besar.” Tetapi dia adalah kekasih hati. Keperibadiannya hanya luar biasa. Davy menyifatkan dia sebagai “perwatakan yang agak.”

Arlo memeluk setiap kakitangan yang dilihatnya pada pelantikan doktor haiwan selepas pengangkatan pertamanya; dia sangat berani pada hari itu.

Leave a Comment

error: Content is protected !!