Aisar Khaled beli rumah kedua bernilai hampir RM1.5 juta, pasang impian bawa pengikut tunai umrah

“Ini rumah kedua saya, kali ini bukan di Kuala Lumpur tapi di Selangor. Harga rumah ini lebih kurang sejuta lebih.

Personalitu media sosial, Aisar Khaled meluahkan rasa syukur apabila berjaya memiliki kediaman kedua di usia 23 tahun.

Menurut Aisar, rumah teres tiga tingkat berharga RM1.5 juta itu juga akan diubah suai menjadi ruangan pejabat untuk memajukan lagi perniagaannya.

“Rumah tiga tingkat ini juga akan saya gunakan sebagai pejabat nanti,” katanya kepada mStar.

Aisar Khaled beli rumah kedua bernilai hampir RM1.5 juta, pasang impian bawa pengikut tunai umrah

Justeru itu, rumah juga akan dijadikan sebagai pejabat hybrid untuk dia mengembangkan lagi perniagaan yang dijalankan sebelum ini.

“Saya nak lahirkan lebih ramai usahawan, saya juga rancang nak jalankan beberapa perniagaan yang mana boleh menyediakan lebih banyak peluang pekerjaan kepada orang ramai.

Mahu berkongsi rezeki dan melihat orang muda lain berjaya, Aisar bercadang untuk melahirkan lebih ramai usahawan baharu pada masa akan datang.

“Pada masa sama saya juga ingin berkongsi rezeki pada mereka yang memerlukan. Itu tujuan saya beli rumah ini,” katanya lagi.

Meskipun sering menerima kritikan dan kecaman netizen sebelum ini, Aisar memberitahu dia tidak terkesan atau peduli dengan kata-kata netizen itu.

Sebaliknya dia memilih untuk terus berjuang demi mencapai cita-citanya.

Dulu saya pernah malu untuk mencari kesenangan, tapi tak mematahkan semangat untuk saya terus maju ke depan.

AISAR KHALED


“Bagi saya manusia mereka pastinya tidak pernah puas tapi saya bersyukur. Saya pun dah tak macam dulu dah banyak perkara positif mula diterima netizen.

“Jangan pernah serik sekalipun menyerah dalam perjuangan, berjuang untuk kesenangan. Dulu saya pernah malu untuk mencari kesenangan, tapi tak mematahkan semangat untuk saya terus maju ke depan.

“Dulu saya pernah jatuh saat disisirkan tapi saya teruskan hidup tanpa pedulikan sindiran. Apa yang kita usahakan bukan untuk kesenangan semata, tapi cuba untuk mendapatkan keredhaan,” kongsinya.

Berkongsi tentang perancangan tahun ini, Aisar berkata dia berhasrat mahu menunaikan umrah bersama beberapa pengikut yang bertuah.

“Saya rancang nak buat umrah bersama pengikut saya dalam 10 orang tahun ini. Tapi tak pasti lagi bagaimana caranya,” tambahnya.

Pada Mac 2022, Aisar berjaya memiliki kediaman mewah jenis kondominium bernilai RM1 juta terletak di tengah-tengah pusat bandar Kuala Lumpur.

Sumber:Mstar

Leave a Comment

error: Content is protected !!