4 hari bert4rung ny4wa, Aulia Irdina pergi tingg4lkan babah dan mummy

SELEPAS empat hari dil4hirkan, anak sulung penyanyi kelahiran 3 Juara iaitu Azizul Haqim meningg4l duniia akiiibat j4ngkitan kvman pada paru-paru, Isnin lalu.

B4yi perempuan yang diberi nama Aulia Irdina itu terkena j4ngkitan kvman selepas beberapa jam dil4hirkan pada Khamis lalu.

“Al-Fatihah buat anak syurga mummy dan abah yang cantiik ni. Adik sentiasa hiiidup dalam hatii mummy dan abah.

“Terima kasih Allah atas pinj4man berh4rga ini kepada kami berdua walaupun cuma untuk empat hari sahaja… abah pu4s dapat mandii dan kaf4nkan adik. Adik wangi sangat. Senyum saja masa dim4ndi dan dikaf4nkan.

“Aulia Irdina Azizul Haqim nama adik… adik lahir cantik, sihat, sempurna sebagai se0rang srikandi Islam. Allah uji mummy dan abah bila d0ktor maklumkan adik ada j4ngkitan kvman di paaru-paaru beberapa jam selepas adik lahiir,” katanya menerusi Instagram pada Rabu.

Tambah Azizul, anaknya itu ditemp4tkan di Uniit Raw4tan Intensif Neonatal (NICU) selama empat hari sebelum dis4hkan meningg4l duniia.

“Adik hebat dan kuat sangat, bert4rung ny4wa beberapa hari di NICU… sampai takdiir Allah kata adik akan hiidup di taman syurgaNya terlebih dahulu.

“Sungguh mummy dan abah riindu. Tapi mummy dan abah selalu reda dan tak sabar untuk jumpa adik dekat syurgaa nanti.

“Terima kasih sebab ajar mummy dan abah erti kuat, sabar, t4bah, reda dan erti sebenar bersyukur,” tulisnya.

Kredit: cempedakcheese

Leave a Comment

error: Content is protected !!